ASCULTA LIVE ASCULTA FX NET RADIO
Pentru mulţi dintre noi, cafeaua nu mai e ce a fost. Mereu pe fugă, grăbiţi, ne mulţumim cu comoditatea: bagi o bancnotă, şi gata cafeaua!
Cafeaua de la automat conţine mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate. Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. În timp, afectează pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea.
Producătorii cafelei instant de la automate au fost obligaţi recent să afişeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu. Aşa am aflat că populara cafea cu lapte (caffe latte) conţine apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia. Aceleaşi substanţe se regăsesc şi espresso machiatto. În capuccino apar şi alte ingrediente, printre care un agent de îngroşare (carboximetilceluloză) din care se face hârtia!
Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseşte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau două cafele de la automat într-o zi depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.
De preferat ar fi să căutaţi maşinile care macină boabele pe loc sau să vă faceţi singuri cafeaua, la ibric, din boabe măcinate.
Nota: este vorba despre aparatele automate care folosesc cafea solubilă (instant), care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua măcinată din boabe. În articol chiar se RECOMANDĂ aparatele care folosesc boabe de cafea!
Cofeina provenită din boabele de cafea măcinate proaspăt şi fierte va ieşi din corp în două ore după consum. Aceeaşi cantitate de cofeină din cafeaua solubilă iese din corp în 10 ore.
Renunțarea la obiceiurile dăunătoare poate fi dificilă. Este chiar mai dificil să renunțăm la acele lucruri pe care, în mod normal, le considerăm benefice pentru noi, de fapt, care pot afecta trupurile noastre.
Prevenirea strănutului
Când închidem gura și ne prindem nasul într-un efort de a preveni strănutul, presiunea intracraniană crește semnificativ. Fluxul de sange catre creierul nostru este intrerupt, iar vasele de sange si tesutul nervos sunt comprimate. Acest lucru poate duce la dureri de cap, daune vaselor și chiar probleme de auz. Nu te opri niciodată de strănut.
Folosirea parfumului
Substanțele sintetice sunt adesea folosite pentru a face parfum, deoarece produc arome mai puternice și sunt mai ieftine decât uleiurile naturale. Aceste substanțe pot provoca amețeli, greață și somnolență. De asemenea, ele irită ochii, gâtul și pielea. Este o idee mai bună să schimbi parfumurile pentru uleiuri esențiale sau să le aplici doar într-o cameră bine aerisită.
Folosirea smartphone-ului înainte de a merge la culcare
Lumina artificiala noaptea suprima productia hormonului melatonina care regleaza somnul si starea de veghe. Melatonina scăzută poate duce la depresie, cancer, obezitate, boli de inimă și sistem imunitar fragil. Astfel, dacă dormi mai devreme, este o alegere rezonabilă pentru a-ți îmbunătăți sănătatea.
Depozitarea alimentelor în recipiente din plastic
Multe cutii din plastic conțin substanțe chimice artificiale, cum ar fi ftalatul și bisfenolul, care ajută la menținerea flexibilității lor. Dacă sunt păstrate mult timp în cutii din plastic, astfel de substanțe se pot infiltra în alimente. Imbibarea acestora poate avea un efect asupra sistemului endocrin.
Este o idee mult mai bună de a depozita alimente în recipiente fabricate din sticlă, oțel inoxidabil sau material ceramice. De asemenea, acordați atenție simbolurilor de mai sus, deoarece furnizează informații utile despre utilizarea containerelor.
citeste continuarea pe pagina2
Written by: admin