Românii, în izolare la domiciliu când se întorc din vacanță? Medicul Alexandru Rafila, avertisment sumbru

Medicul Alexandru Rafila a explicat în cursul zilei de ieri în ce condiții vor fi nevoiți românii să intre în izolare, atunci când se întorc dintr-o vacanță petrecută în străinătate.

Ce trebuie să știe românii atunci când pleacă în vacanța într-o altă țară

Alexandru Rafila, preşedinte al Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentant al României la OMS, a explicat ce se întâmplă la întoarcere cu românii care aleg să-și petreacă vacanța de vară peste hotare. Acesta vine cu o veste bună și îi liniștește pe cei care aleg să plece în destinații sigure, care au un număr de infectări cu COVID-19 mai mic sau egal cu cel din țara noastră.

Dacă discutăm de ţări la care numărul de cazuri noi raportate la un milion de locuitori este mai mic decât cel din România sau similar, atunci izolarea nu trebuie neapărat luată în considerare.

Dacă ne referim la ţări unde există încă foarte multe cazuri, atunci probabil că această măsură se va menţine o anumită perioadă de timp, până când şi în acele ţări situaţia va reveni la normal„, a precizat Rafila, potrivit observatornews.ro.

Acesta a mai anunțat că cel mai probabil, începând cu 15 iunie se vor deschide mall-urile și restaurantele, dar trebuie avute în vedere condițiile în care vor fi ocupate mesele de la restaurant, pentru a evita aglomerația.

Raed Arafat recomandă turismul intern

Spre deosebire de Alexandru Rafila, medicul Raed Arafat le-a recomandat românilor turismul intern, tocmai pentru a se feri de pericole și pentru a evita o posibilă izolare la întoarcere. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a transmis că anumite țări prezente pe lista celor periculoase vor fi scoase, astfel nu mai fi nevoie de izolarea cetățenilor la întoarcerea de acolo.

Mesajul meu este să se concentreze pe turismul intern. Este nevoie să sprijinim turismul intern, pentru că a suferit. Turismul intern este soluția pentru oricine nu vrea să se complice. Dacă apare ceva, este foarte ușor să-ți rezolvi problema. În vara aceasta cel mai recomandat este turismul intern„, a declarat Arafat la TVR 1.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com