Românul care a fluturat steagul României la Capitoliu. Ce mesaj simbolic a transmis

Printre protestatarii care au luat cu asalt, miercuri după-amiază, clădirea Capitoliului, s-au aflat și mai mulți români. Unul dintre ei a fluturat steagul țării noastre găurit, ca simbol al Revoluției din 1989 și al căderii regimului comunist în România.

a

Românul care a fluturat steagul României la Capitoliu

Steagul României s-a văzut în timpul luării cu asalt, miercuri după-amiază, a clădirii Capitoliului. Printre susținătorii lui Donald Trump s-au aflat și mai mulți români, iar unul dintre ei a fluturat Tricolorul românesc găurit, care semnifică Revoluția din 1989 și eliberarea de sub regimul comunist, informează playtech.ro

Membrii AUR sunt încântați de faptul că steagul României a fost vizibil la marșul de susținere al fostului lider american, Donald Trump.

”Tricolorul românesc este prezent astăzi în Washington D.C la marşul de susţinere a lui #Trump. Patrioţii americani au răspuns chemării de a protesta împotriva furtului electoral orchestrat de democraţi împreună cu China, Rusia, Iran, Germania, Franţa şi alte puteri vrăjmaşe şi s-au strâns precum moţii lui Horea, Cloşca şi Crişan sau Avram Iancu la Ţebea. România este alături de fraţii americani”, a transmis Alianța pentru Unirea Românilor prin Călin Georgescu.

Steagul revoluţiei române, surprins în timpul manifestațiilor violente din SUA (FOTO) | B1.ro

A fost declarată stare de asediu în Washington în urma ocupării cu forța a Capitoliului, de miercuri ora 18:00 a Americii (01.00, ora României) până joi, la 6.00 dimineața. Primarul Washingtonului a interzis în tot districtul Columbia ca nimeni să nu iasă cu mașina sau să meargă pe jos, pe stradă.

Mai mulți polițiști au fost răniți în urma incidentelelor de la Capitoliu - Stirile Kanal D

În timpul atacului, protestatarii s-au luptat cu polițiștii, care au fost învinși de brutalitatea acestora. Susținătorii lui Trump au rupt baricadele poliției, au spart geamuri, au forțat drumul blocat cu stâlpi metalici spre intrările în Capitoliu, au răsturnat birouri și au distrus poze. Unul dintre aceștia s-a urcat pe podiumul Senatului. Polițiștii mascați au fost nevoiți să decurgă folosirea focurilor de armă pentru a-i opri pe protestatari.

Joe Biden, al 46-lea președinte al SUA

Cu toate că a fost întreruptă de protestatari, ședința Congresului american de validare a victoriei lui Joe Biden, a fost reluată. Au fost lungi dezbateri și, în cele din urmă, victoria lui Joe Biden a fost oficializată. Astfel, Biden a devenit al 46-lea președinte al SUA.

Pence să blocheze validarea victoriei

Joe Biden, înainte de validarea funcției de președinte, a catalogat momentul atacului de către susținătorii lui Trump, drept ”o zi sumbră.”În acest moment, democrația noastră este sub un asalt fără precedent, cum nu a mai avut loc niciodată în vremurile moderne”, a comunicat Joe Biden.

Donald Trump a intervenit pe parcursul atacului și a cerut susținătorilor să elibereze Capitoliul pentru că ”trebuie să fie pace”, totdată, le-a transmis și: „Vă iubim. Sunteți foarte speciali”.

Cine este „șamanul QAnon”, protestatarul cu căciulă de blană și coarne, imaginea simbol a sinistrului spectacol din Capitoliu | Click mobile

”Știu că suferiți, am fost nedreptățiți, ni s-au furat alegerile. Dar acum trebuie să mergeți acasă. Nu ne dorim să fie nimeni rănit. Este o perioadă foarte dificilă. Nu s-a mai întâmplat niciodată să fie fraudate alegerile, dar trebuie să avem pace (…) Să aratăm că avem onoare (…) Așa că mergeți acasă, vă iubim, sunteți foarte speciali. Ați văzut ce s-a întâmplat, cum alți s-au comportat atât de diabolic. Știu ce ați simțit, dar mergeți acasă, mergeți acasă în pace”, a fost mesajul lui Trump.

Patru oameni au murit în urma a ceea ce s-a întâmplat în Washington, iar 52 au fost arestați.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com