Rusia, o nouă lovitură grea pentru comerțul din Ucraina. A blocat accesul la Marea Neagră

Războiul continuă în Ucraina și Rusia dă lovituri tot mai grele acestei țări. Luptă cu cele mai dure arme și are în plan să distrugă până când nu va obține ceea ce și-a propus. Aflăm acum că ucrainenii nu își mai pot desfășura comerțul în plan maritim, după ce Rusia a blocat accesul către Marea Neagră.

a

Ucraina, probleme în comerț

Ucraina și Rusia continuă lupta, iar situația este din ce în ce mai dificilă. Loviturile vin mereu de la trupele ruse, care de data aceasta au lovit dur în plan economic. Ministerul britanic al Apărării, care actualizează mereu situația și vorbește în mediul online despre ea, spune că forțele rusești au blocat coasta ucraineană a Mării Negre. Astfel, nu se mai poate desfășura comerțul maritim internațional al Ucrainei.

„Forțele navale ruse au instituit o blocadă în largul coastei ucrainene a Mării Negre, izolând efectiv Ucraina de comerțul maritim internațional”, a scris Ministerul britanic pe Twitter.

Potrivit Organizației Mondiale a Comerțului, comerțul pe mare reprezintă peste 80 la sută din volumul comerțului mondial și foarte important era și pentru Ucraina. În plus, autoritățile avertizează că Moscova a mai recurs la „o debarcare amfibie” în Marea Azov. Astfel, rușii ar putea încerca alte câteva operațiuni de acest fel „în următoarele săptămâni” pentru a provoca pagube mari în rândul ucrainenilor.

Scade prețul petrolului

Decăderea Rusiei continuă și ea, iar de data aceasta chiar în domeniul petrolier, acolo Putin excela până acum și pe care se baza cel mai mult. Conform specialiștilor, contractele futures pentru petrolul european brent au scăzut luni până la 109 dolari pe baril, în timp ce săptămâna trecută ajunsese la 130 de de dolari pe baril, atingând un maxim important.

Contractele futures pentru petrolul brent au scăzut cu 3,05 dolari sau 2,7%, la 109,62 dolari pe baril, luni, iar contractele futures pe pentrolul american West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,10 dolari sau 2,8%, până la 106,23 dolari pe baril. Cât despre țițeiul american, acesta a înregistrat o scădere săptămânală de 5,7%.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com