Rusia vrea să interzică accesul cetățenilor din țările ”neprietenoase”. România se află pe listă

Vladimir Putin vrea ca cetățenii din statele ”neprietenoase” să nu mai aibă acces în Rusia. Liderul de la Kremlin a făcut și o listă cu țările vizate, pe care se află și România.

a
Rusia vrea să interzică accesul cetățenilor din țările ”neprietenoase”. România se află pe listă

Vladimir Putin vrea să interzică accesul în Rusia al cetățenilor din țările ”neprietenoase”. Sursa foto: Hepta

Sancțiunile impuse de Occident Rusiei, ca urmare a invaziei în Ucraina, par că l-au deranjat atât de mult pe Vladimir Putin, încât nu ar mai dori să permită accesul pe teritoriul său al cetățenilor din țările ”neprietenoase”. Anunțul a fost făcut luni de Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

SUA, Marea Britanie și țările din UE, pe lista țărilor ”neprietenoase” a Rusiei

În cadrul unei intervenții la televiziunile rusești, Serghei Lavrov a precizat că ”este în curs de elaborare un proiect de decret prezidențial privind măsurile de represalii în materie de vize ca răspuns la acțiunile ‘neprietenoase’ ale unui număr de state străine”. Pe lista țărilor care sunt vizate de măsura Moscovei, se află toate cele din UE, alături de Marea Britanie și SUA, potrivit portalului AA.

Concret, pe lista lui Vladimir Putin sunt trecute: SUA, Marea Britanie, țările aderate la UE, Canada, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore, Taiwan, Ucraiana, Muntenegru, Coreea de Sud, Macedonia de Nord, Japonia, Elveția, Albania, Andorra, Islanda, Monaco, Norvegia, San Marino, Liechtenstein.

Rusia amenință Europa că nu-i va mai furniza gaze, dacă nu-i va plăti livrările în ruble

De altfel, Rusia a început să amenințe Europa că nu-i va mai livra gaze, dacă nu-i va achita în ruble.

”Nu vom furniza gaze în mod gratuit, asta este clar”, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferință de presă de luni.

Precizarea lui Dmitri Peskov vine la scurt timp după ce Vladimir Putin a avertizat miercuri că va mai accepta plata livrărilor de gaze naturale de către țările europene doar în ruble, fără dolari sau euro.

”Am luat decizia de a pune în practică un ansamblu de măsuri pentru a trece la plata în ruble a gazului nostru livrat ţărilor ostile şi a renunţa în toate plăţile la devizele compromise.

Solicit guvernului să dea instrucţiunile corespunzătoare către Gazprom pentru a revizui contractele existente.

În acelaşi timp, toţi consumatorii străini trebuie să aibă timp pentru efectuarea operaţiunilor necesare”, a transmis Putin, într-o ședință a Guvernului Rusiei.

Sursa: https://www.fanatik.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com