S-a aflat următoarea țară care va fi ATACATĂ de Rusia

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, prezent duminică la Bucureşti cu ocazia spectacolului dedicat Zilei Culturii Naţionale, a vorbit despre situația tensionată din Transnistria și despre planurile Rusiei de a cuceri această regiune. Aproape 2.000 de soldați ruși sunt încă staționați în Transnistria.

a

Preşedintele Parlamentului Moldovei, despre situația din Transnistria
În anii 1991-92, Rusia a arătat lumii pentru prima dată de la prăbușirea Uniunii Sovietice că este capabilă să destabilizeze și să divizeze o fostă republică sovietică, să înarmeze separatiștii pro-ruși în Moldova, să declanșeze un război, să creeze un pseudo stat, Transnistria, și apoi înghețarea conflictului pentru o perioadă îndelungată de timp.

Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a fost întrebat care este situaţia în Transnistria, în contextul declaraţiilor din decembrie ale directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) al R. Moldova, Alexandru Musteaţă. Acesta spunea atunci că Rusia ar avea în plan să invadeze Transnistria, dar Igor Grosu a declarat că nu există un pericol iminent de escaladare a conflictului din această zonă.

Chiar au fost prezentate nişte hărţi şi de pe acele hărţi se vedea foarte clar intenţia de a avansa spre Nicolaev, Odesa, cu joncţiunea spre Transnistria. Acum, aceste pericole nu există, pentru că am urmărit succesul forţelor ucrainene în Herson, chiar faptul că au împins armata invadatoare peste râu. Deci, la acest moment nu vedem pericol iminent de escaladare a conflictului, a războiului în Transnistria. În Transnistria propriu-zis, situaţia este tensionată, dar în acelaşi timp vedem o preocupare şi la nivelul populaţiei, dar şi la nivelul aşa-numitei administraţii de acolo. Per total, cei de acolo nu îşi doresc escaladarea. Noi vedem lucrul acesta şi din dialog, şi din comportament. Până acum am reuşit să menţinem stabilitatea, sper să o menţinem şi în continuare„, a precizat Igor Grosu, citat de Agerpres.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com