S-a rupt un dig în Neamț! Autoritățile au emis RO-ALERT, oamenii sunt panicați

Panică în județul Neamț. Din cauza ploilor, s-a rupt un dig, iar zeci de oameni sunt în pericol. Gospodăriile lor riscă să fie inundate. Digul rupt este de la iazul Bălănești, din comuna Bârgăuani. Autoritățile sunt în alertă!

Gospodării în pericol după ce s-a rupt un dig în Neamț

Mai multe gospodării din localitatea Bodgănești, județul Neamț sunt în pericol după ce s-a rupt digul iazului Bălănești. Ploile torențiale din ultimele zilei au făcut prăpăd în calea lor, iar digul a cedat efectiv.

Autoritățile sunt în alertă. A fost emis locuitorilor din zonă mesaj prin RO-ALERT pentru a avertiza populația de ceea ce ar urma să se întâmple.

Au fost dispuse măsuri de avertizare a populației din aval, fiind transmis mesaj prin RO-ALERT. Se va merge din casă în casă la gospodăriile aflate în zona de risc la inundații (aproximativ 5 – 6 în satul Bălănești și 10 – 12 în satul Ghelăești) pentru a asigura avertizarea populației”, a transmis ISU Neamț.

Autoritățile au intervenit la fața locului. Este o adevărată desfășurare de forțe ale pompierilor ISU Neamț, pompierilor voluntari de la SVSU Bârgăuani, dar și ai lucrătorilor de la Serviciul de Gospodărire a Apelor.

Ploile au făcut ravagii în zona Moldovei

Oamenii care locuiesc în zonă au intrat în panică. Se tem că le vor fi inundate gospodăriile. Ploile din ultimele zile au făcut ravagii în zona Moldovei. În noaptea de miercuri spre joi, din cauza viiturilor, au fost evacuate patru persoane din localitatea Valea Seacă, comuna Bălțătești, o familie din comuna Sagna, precum și alte patru persoane din Bozieni. DN 15D a fost blocat Crăiești, Bozieni, din cauza viiturilor, iar DJ 156 A Girov – Roznov a fost blocat din cauza aluviunilor.

Din nefericire, meteorologii au emis un nou cod portocaliu de ploi valabil și pentru județul Neamț, care expiră mâine (2 iulie) la ora 06.00.

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, în zona Moldovei vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80-90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com