AD

ACTUALITATE

S-a schimbat legea! Pedeapsa cu închisoare pentru arderea neautorizată a deșeurilor

todaydecembrie 4, 2021

Background
share close
AD
AD

În ultima perioadă au avut loc mai multe schimbări. Autoritățile responsabile încearcă să țină situația sub control, motiv pentru care apar legi noi. Aflăm acum că un proiect de lege pentru protejarea mediului depus de un senator USR prevede pedepse care pot ajunge la 3 ani pentru persoanele neautorizate care ard deșeuri.

Închisoare pentru arderea deșeurilor

Este cunoscută problema celor care ard deșeurile, resturile agricole în mod ilegal, fără a supraveghea focul și provoacă, astfel, o mulțime de complicații și pun în pericol viețile oamenilor, locuințele. Din acest motiv,  Dragoș Popescu, deputat USR, a depus un proiect de lege care prevede pedepse care pot ajunge chiar și la trei ani de închisoare pentru incendierea neautorizată a deșeurilor.

Deputatul a explicat că, din cauza poluării, au loc anual cel puțin 29.000 de decese premature doar în România, iar situația este una extrem de gravă. Astfel, Dragoș Popescu urmărește să îi facă pe români să renunțe la astfel de practici, scăzând astfel numărul deceselor și crescând calitatea aerului pe care îl respirăm. Astfel, politicianul este de părere că legea ar trebui înăsprită pentru cei nepăsători.

“Aerul este poluat zilnic cu compuși periculoși, malurile râurilor sunt pline de deșeuri iar deversarea de ape reziduale în lacuri și râuri se face fără pic de frică, din ce în ce mai frecvent indici de poluare depășesc, în unele cazuri, de 5 – 6 ori nivelurile stabilite prin lege. Trebuie să înțelegem că ori luăm măsuri drastice imediat, ori ne asumăm otrăvirea lentă a oamenilor din multe zone”, explică deputatul Dragoș Popescu.

Conform datelor oferite de către Poliția Județeană Ilfov, în jurul Capitalei au avut loc 186 intervenții care au vizat arderile ilegale de deșeuri între începutul anului 2020 și luna septembrie 2021.

România, dată în judecată din cauza poluării

România a fost dată în judecată de către Comisia Europeană din cauza poluării mult prea mari. Mai exact, țara noastră a fost acuzată de faptul că nu a respectat normele UE privind combaterea poluării industriale și nu și-a îndeplinit obligația de a adopta un program de control al poluării atmosferice, motiv pentru care Comisia a luat măsuri.

Potrivit unui comunicat al Comisiei, România nu a asigurat funcționarea a trei instalații industriale cu deținerea unei autorizații valabile în temeiul Directivei privind emisiile industriale (Directiva 2010/75/UE) pentru a preveni sau a reduce poluarea și nu și-a adoptat primul program național de control al poluării atmosferice.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com