S-a schimbat totul! Ce trebuie să faci ca să nu te îmbolnăvești de coronavirus! Sfaturi ale medicului care a pus frână epidemiei la Timișoara ! Virgil Musta: ”Doar așa avem o șansă”

Virgil Musta, medicul de la Timișoara care a reușit, practic să frâneze epidemia de coronavirus din vestul României și care, printre altele, a avut rezultate spectaculoase în lupta împotriva COVID-19, salvând, prin inspirata alegere a unor protocoale practice să salveze zeci de oameni, a dezvăluit, în exclusivitate pentru cititorii WOWbiz.ro, câteva măsuri practice care vă pot salva.

Virgil Musta, medicul care conduce spitalul Victor Babeș din Timișoara, crede că, dacă sunt respectate câteva reguli simple, dacă putem fi riguroși în ceea ce facem, epidemia de coronavirus ar fi cu mult mai puțin virulentă și mai periculoasă, indiferent cât timp ar dura.

”Sunt două căi de transmitere, explic pentru ca omul dacă înțelege asta, singur își poate găsi și soluțiile în anumite cazuri particulare. Prima cale de transmitere este pe cale orală, când respirăm, când tușim, când strănutăm, eliminăm virusul în jurul nostru. Dacă avem în fața noastră o persoană, există mare risc de a contamina. Ca să nu o facem trebuie să existe cel puțin doi metri între persoane, să fie un contact cât mai scurt și să purtâm mască și unul, și celălalt. PE de altă parte, în momentul în care suntem într-o încăpere și sunt persoane care sunt contaminate se aruncă acest virus în aerul pe care noi îl respirăm. Este bine ca, de câte ori putem, să aerisim încăperile, să scădem concentrația virusului din aer… Același lucru s eîntâmplă și dacă mergem la locul de muncă, trebuie să respectăm aceste reguli, să ne distanțăm unii de alții, să nu mai socializăm ca înainte, este o perioadă în care trebuie să fim mai izolați unii față de ceilalți. Avem posibilitatea să comunicăm prin aceste mijloace electronice, dar nu față în față. Trebuie să avem grijă și la faptul că dacă în atmosferă este mult praf, acest praf aruncat în atmosferă de vânt riscă să ne contamineze și pe noi. De aceea este bine să purtăm mască care cât de cât ne protejează, deși masca, în esență, protejează mai mult să nu dăm noi boala decât să o luăm”, explică doctorul Virgil Musta, încercând să îi facă pe oameni să priceapă mai clar când și cum acționează virusul atunci când îi contaminează.

Spălatul pe mâini cât mai des, cea mai puternică armă anti-coronavirus

Mai mult, ne-a explicat doctorul Virgil Musta, mâinile trebuie să se bucure de o atenție specială. ”Cealaltă cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte… Această transmitere se face prin mâna noastră, mână pe care o ducem la gură, la nas, la ochi. Trebuie să desfacem acest lanț și acel obicei pe care îl avem să ducem mâna la nas trebuie să îl controlăm. Și nu e simplu…

Când mergem acasă, pentru că s-ar putea să ne contaminăm tălpile de la virusul de pe sol, primul lucru e să ne descălțăm. Avem acel preș cu clor, ne ștergem  bine talpa de la pantofi, ne descălțăm și fără să atingem nimic în casă mergem și se spălăm pe mâini.

fara descriere

După ce ne-am spălat pe mâini, practic am igienizat mâna, ne scoatem hainele, într-un loc anume, pe care îl considerăm posibil  loccontaminat și unde le lăsam 24 de ore, la aerisit. Dacă avem posibilitatea să punem o lampă de ultraviolete, dacă avem posibilitatea să le spălăm, le spălăm. Mergem din nou să ne spălăm pe mâini, după care ne îmbrăcăm cu hainele de casă. NU trebuie să umblăm cu aceleași haine în casă ca și afară, să nu umblăm cu aceeași pantofi în casă ca și afară. Și să ne spălăm cât mai des pe mâini… Toală lumea este speriată că nu există dezinfectanți! Da, dezinfectantul ajută, dar apa și săpunul sunt cele mai bune și îl are oricine. Și, foarte important, dacă nu punem mâna la gură, la nas sau la ochi, nu ne contaminăm. Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Virgil Musta.

Sursa: wowbiz.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com