S-au mărit ajutoarele sociale de la 1 Martie! Cât primesc lunar unii români

Luna Martie vine cu surprize mari pentru unii români, cărora le aduce mai mulți bani din partea statului în aceste vremuri grele. Aflăm de la autorități că unele ajutoare sociale s-au mărit chiar de la 1 Martie, ceea ce înseamnă că romanii eligibili vor primi mai mulți bani.

a

Creste ajutorul de șomaj

Ajutorul social este o anumită sumă de bani pe care românii cu situații financiare precare și nu numai o primesc din partea statului. Există mai multe tipuri de astfel de ajutoare, iar unele dintre ele au avut parte de majorări chiar la începutul primăverii.

Indemnizația de șomaj şi mai multe beneficii sociale care se raportează la Indicatorul Social de Referinţă (ISR) se majorează cu 5,1% începând cu 1 martie, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Muncii. Conform acestei decizii luate de autorități, se pare că indemnizația de șomaj va fi majorată de la 375 de lei la 394 de lei.

”Rata medie anuală a inflației care va sta la baza stabilirii noilor cuantumuri de prestații sociale și beneficii de asistență socială este de 5,1%, ceea ce înseamnă că valoarea ISR crește de la 500 de lei la 525,5 lei”, anunță autoritățile.

Ajutorul pe care îl primesc românii absolvenți, prima de insertie, s-a majorat și ea. Mai exact, românii în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, vor primi 1576 de lei, de la suma de 1.500.

Bani mai mulți pentru angajatori

Se pare că statul aduce mai mulți bani si angajatorilor. Tot de la 1 Martie creste și prima de inserție acordată angajatorilor pentru încadrarea tinerilor cu risc de marginalizare socială cu care s-au încheiat contracte de solidaritate crește de la maximum 2.000 lei la maximum 2.102 lei. Și subvenția pentru încadrarea elevilor si studenților pe timp de vacanță creste acum la 262 de lei, cu un plus de 12 lei.

Cât despre ajutorul social, acest sprijin de la stat urmează să crească de la 142 la 149 de lei, iar indemnizația minimă pentru creșterea copilului, de la 1.250 la 1.314 lei.

Se mărește și indemnizația lunară pentru persoanele cu handicap, de la 350 la 369 de lei (grav), de la 265 la 279 de lei (accentuat).

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE