Sângele lui Bogdan Stanoevici, extras printr-o procedură specială, înainte să moară! Tratamentul inovator

Bogdan Stanoevici a murit după ce a contactat virusul COVID-19 și a stat mai multe săptămâni în comă, la secția ATI. În acest timp, actorul a fost supus unui tratament cu totul inedit, în timpul căruia sângele i-a fost extras și oxigenat.

a

O pompă extrage sângele care este oxigenat printr-o membrană specială

ECMO (Oxigenare Extracorporală Arterio-Venoasă) este numeleprocedurii care i-a fost aplicată lui Bogdan Stanoevici de către medici și care se realizează cu un dispozitiv modern. Procedura constă în introducerea a două sonde fără ace, una în vena principală și cealaltă în artera principală, permițând unei pompe sintetice să extragă sângele și să-l filtreze prin aparat.

Filtrarea se realizează printr-o membrană în care este introdus oxigenul iar dioxidul de carbon este înlăturat. Unele aparte ECMO includ și funcția de control al temperaturii corporale, astfel încât corpul pacientului poate fi încălzit sau răcit în funcție de necesitate.

ECMO a fost testat prima dată în urmă cu 7-8 ani la Spitalul Universitar din New York, acolo unde a fost folosit pentru readucerea ”la viață” a pacienților care au suferit accidente vasculare-cerebrale în urma cărora sângele nu mai transportă oxigen și provoacă distrugerea ireversibilă la celulelor creierului.Medicul Sam Parnia a reușit să obțină rezultate spectaculoase cu ajutorul resuscitării de tip ECMO, cu care a realizat o medie de 33% de supraviețuire, chiar și la minute bune după ce pacientul înceta să mai aibă semne vitale. The Guardian a vorbit într-un reportaj despre”Efectul Lazăr”, aducerea înapoi a celor care au ajuns pe ”tărâmul nedescoperit, din care nimeni nu se mai întoarce”.  

ECMO, eficient la pacienții bolnavi grav de COVID-19

Tratamentul ECMO s-a dovedit însă eficient și în tratarea COVID-19, în cazul pacienților care dezvoltă forme grave ale bolii. Cu ajutorul aparatului care oxigenează sângele, 55% din pacienții tratați au fost salvați conform Extracoporeal Life Support Organisation (ELSO).

Procedura a fost aplicată și în cazul lui Bogdan Stanoevici, însă starea acestuia era mult prea gravă . Actorul a contactat COVID-19 la finalul anului și a dezvoltat o formă agresivă a bolii, fiind internat la Terapie Intensivă. Starea lui a fost afectată de o bacterie intraspitalicească, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Sursa: wowbiz.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com