ASCULTA LIVE ASCULTA FX NET RADIO
Copiii au nevoie de gustări în orice perioadă a anului, dar, în timpul şcolii, multe mame nu mai ştiu ce să le dea la pacheţel.
De cele mai multe ori cumpărăm biscuiţi, dulci sau săraţi, fără să ne gândim că doar în scurt timp putem prepara singure tăvi întregi de sărăţele!
După gust.
Sunt consistente şi, mai ales, evităm anumite ingrediente nesănătoase. Produsele comercializate în magazine au, deseori, un conţinut bogat în margarină, în uleiuri vegetale hidrogenate. Aceste grăsimi, ce par inofensive pentru că, nu-i aşa, sunt vegetale, sunt responsabile pentru multe boli cardiovasculare şi măresc considerabil colesterolul. Iată de ce mulţi dintre copiii noştri au tendinţa spre obezitate; după părerea noastră îi hrănim corect, dar suntem departe de adevăr.
Zic să facem totuşi vreo două tăvi cu sărăţele, sănătoase şi gustoase. Sunt nenumărate reţete, tocmai pentru că fantezia noastră e liberă să aleagă ierburile aromatice favorite. Singurul element care nu ar trebui să lipsească este brânza aspră, picantă.
Ingrediente:
Se frământă aluatul în care am adăugat seminţe de chimen sau oregano, se întinde o foaie cam de ½ cm grosime, se taie beţişoare lungi cam de 10 – 15 cm şi se aşează în tavă.
Spre sfârşitul copturii rapide se scoate tava, se ung sărăţelele cu un ou bătut şi se presară cu chimen, oregano sau mac, după gust.
Nu durează mai mult de ½ oră.
Dar copilul nostru merită!
Chiar şi noi, că şi nouă ne cam place să ronțăim, nu-i aşa?!
Articol scris de Tudor Ianțu / Sursa foto: retetecalamama.ro
Written by: admin
Copyright Fx Net Media Grup