AD

ACTUALITATE

Schimbare majoră în sectorul bancar românesc: Un brand bancar va dispărea de pe piață în urma unei achiziții

todayianuarie 23, 2024 11

Background
share close
AD
AD

Într-un gest neașteptat pe scena bancară din România, OTP Bank Nyrt, cel mai mare grup bancar din Ungaria, se pregătește să vândă subsidiara sa din țară către Banca Transilvania în primul trimestru al anului 2024, conform informațiilor obținute de Bloomberg de la surse anonime. Această tranzacție ar putea duce la dispariția brandului OTP Bank de pe piața românească, iar un acord oficial este așteptat să fie anunțat în curând.

Discuțiile dintre OTP și Banca Transilvania, cel mai mare creditor din România, au început încă de la sfârșitul anului trecut, când Banca Transilvania a devenit singurul ofertant în negocierile pentru achiziționarea subsidiarei OTP. Potrivit estimărilor companiei de brokeraj Concorde din Budapesta, valoarea tranzacției este de aproximativ 350 de milioane de euro (381 de milioane de dolari).

Directorii generali ai celor două bănci s-au întâlnit săptămâna trecută, semn că tranzacția se apropie de finalizare. Decizia OTP Bank de a-și vinde afacerea din România face parte dintr-o strategie de renunțare la subsidiarele cu o cotă de piață mai mică, în ciuda extinderii sale în Europa Centrală și de Est prin diverse achiziții. Această tranzacție reprezintă un nou pas important în evoluția pieței bancare din România, care a fost martora unui val de achiziții în ultima perioadă. În octombrie anul trecut, UniCredit SpA a anunțat achiziționarea subsidiarei locale a Alpha Bank, împreună cu o participație în creditorul elen. De asemenea, Intesa Sanpaolo SpA este în proces de achiziționare a First Bank.

Reprezentanții OTP și Banca Transilvania au refuzat să comenteze acest acord iminent. Cu toate acestea, dacă tranzacția se va încheia, aceasta va avea un impact semnificativ asupra pieței bancare din România și asupra clienților ambelor bănci, care ar trebui să se pregătească pentru modificări în portofoliul și serviciile financiare disponibile pe piață.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com