AD

CURIOZITATI

Schimbarea la Față a Domnului. Ce să nu faci astazi, in zi de sarbatoare

todayaugust 6, 2018

Background
share close
AD
AD

Schimbarea la față a Domnului este o sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendarul creștin-ortodox, care este celebrată în data de 6 august.

În tradiția populară, aceasta mai poartă numele de Obrejenie sau Pobrijenie.

Schimbarea la față a lui Iisus Hristos (sau Transfigurarea Domnului) este un eveniment descris de Evangheliile sinoptice, în care Iisus se schimbă la față pe Muntele Tabor, (Matei 17:1-9, Marcu 9:2-8, Luca 9:28-36).

Iisus devine strălucitor, vorbește cu Moise și Ilie și este numit Fiul lui Dumnezeu. Este una din minunile lui Iisus menționate în Evanghelii.

Acest miracol este unic față de celelalte care apar în Evanghelii în sensul că efectul miracolului se produce asupra lui Iisus.

Sfântul Toma de Aquino a considerat schimbarea la față cel mai mare miracol în sensul că acest miracol completează botezul și ne arată perfecțiunea vieții în Rai.

Schimbarea la Faţă mai este numită şi Obrejenia, denumire ce vine din slavonă şi înseamnă transformare, schimbare. Denumirea în limbă greacă a sărbătorii este Metamorphosis (transfigurarea).

Sfântul Antim Ivireanul o numeşte sugestiv Dumnezeiasca Înfrumuseţare a lui Hristos.

În tradiția populară, această zi marchează finalul verii și venirea toamnei. De asemenea, în această zi, care pică în Postul Adormirii Maicii Domnului, este dezlegare la pește.

Citește și: Postul Adormirii Maicii Domnului 2018. Ce să nu faci până la Sfânta Maria Mare

Ce să nu faci de Schimbarea la față

Mai multe superstiții și obiceiuri din popor sunt legate de Schimbarea la față

Se spune că cei care nu ţin această sărbătoare vor fi uscaţi şi gălbejiţi ca florile care de acum încep să se veştejească. Cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe.

Fetelor care se spală în această zi nu le mai creşte părul, aşa cum nu mai creşte iarba.

În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de către cineva, că aşa vei fi tot anul. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă sigur vor fi vindecaţi.

Femeile însărcinate, dacă vor ţine această zi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi.

Tocmai acum nu e bine sa pleci in calatorie pentru ca s-ar putea sa te ratacesti, spune traditia.

De asemenea, în această zi nu se muncește, nu se spală, nu se coase.

sursa: huff.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com