Schimbări importante în România! Crește vârsta de pensionare

Pensiile reprezintă unul dintre cele mai importante subiecte ale momentului, despre care se discută frecvent. Aflăm acum că vor avea loc schimbări majore în următoarea perioadă, mai ales în ceea ce privește vârsta de pensionare, care va crește considerabil pentru femei.

a

La cât vor ieși româncele la pensie

Vârsta de pensionare a crescut de mai multe ori în ultimii ani și se pare că vor mai avea loc schimbări. În trecut, bărbații se puteau pensiona încă de la 56 de ani, dar vârsta a fost prelungită până la 65, cât este în prezent.

În cazul femeilor, prima vârstă a fost de 55 de ani. În prezent, femeile ies la pensie la vârsta de 61 de ani și 9 luni, dar se pare că vârsta va crește în perioada următoare. Astfel, peste câteva luni, pragul va ajunge la 62 de ani. Apoi, în 2030, femeile se vor pensiona la 63 de ani, iar în 2035, la vârsta de 65 de ani.

“Am avut o creştere a vârstei de pensionare, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Dacă la bărbaţi au crescut vârstele de pensionare de la 56 de ani la 65 de ani, în cazul femeilor vârstele de pensionare au început să crească de la 55 de ani, ajungând la 63 de ani în anul 2023.”, a declarat Doina Pârcălabu, fost şef la Casa de Pensii.

Se vorbește chiar și despre egalizarea vârstelor de pensionare în cazul femeilor cu bărbaţii la 65 de ani, dar asta în anul 2035. Speranța de viață este tot mai mare în multe state, așa că și România urmează exemplul, conform declarațiilor Doinei Pârcălabu, fost şef la Casa de Pensii. Nu se vorbește, însă, despre o vârstă mai mare de 65.

Cât despre femeile care au mai muţi copii, se vorbește despre o reducere a vârstei de pensionare și chir există o lege în acest sens, dar s-a tot amânat publicarea acesteia. În viitor ar putea intra în vigoare și mamele cu mulți copii ar putea avea parte de avantaje.

Sursa : https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com