Schimbări în campania de vaccinare. Cine se poate vaccina fără programare

Campania de vaccinare este în plină desfășurare și specialiștii speră că tot mai mulți români vor căpăta încredere în vaccin și se vor imuniza. Între timp, au apărut mai multe modificări în ceea ce privește campania, iar una vizează programările pe platformă. Unii români se pot vaccina fără a mai face programare, începând cu sfârșitul lunii aprilie.

Medicii de familie, vaccinare fără programare

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a anunțat că va avea loc o schimbare importantă în ceea ce privește vaccinarea. Astfel, de la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie.

Astfel, medicii își vor evalua oamenii pe care îi au în evidență, iar aceștia se vor putea vaccina fără a mai face o programare pe platformă. Medicii de familie vor fi cei care îi programează pe pacienții lor, în funcție de criterii importante care sugerează când un om ar trebui să se vaccineze, mai devreme sau mai poate aștepta.

„Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson și, posibil, și cel de la AstraZeneca. Cât despre primul vaccin, Valeriu Gheorghiță a explicat că este recomandat tuturor persoanelor cu vârste peste 18 ani. Mai mult, acest tip de vaccin se potrivește mai bine la centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural.

Vaccinarea colectivă, gata la vară

Valeriu Gheorghiță este optimist și crede că am putea ajunge la vaccinarea colectivă până la sfârșitul verii, chiar dacă entuziasmul oamenilor față de vaccin va mai scădea. La un moment dat, România ajunge la un nivel mare de vaccinare, moment în care românii nu vor mai vrea să se vaccineze, nu se vor mai programa și pur și simplu vor aștepta să fie vaccinați atunci când le vine rândul, fără a mai face nimic în acest sens.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com