Schimbări majore anunțate de Ministrul Educației. Ce elevi vor intra în clase speciale

Ministrul Educației este decis să facă schimbări majore în sistemul de învățământ românesc. Sorin Cîmpeanu vizează modificări la cele două mari examene naționale: Evaluarea Națională și Bacalaureatul, dar și la programa școlară. Acum, oficialul a anunțat și că vor fi organizate clase speciale pentru elevi. Iată despre ce este vorba!

a

Schimbări majore anunțate de Ministrul Educației

Ministrul Educației își dorește să existe clase de excelență în colegiile publice, la fel cum se întâmplă în liceele private din România. Sorin Cîmpeanu vrea clase speciale de elevi care să servească drept pepiniere de excelență. Potrivit spuselor sale, acolo vor fi strânse vârfuri din tot sistemul de educație din gimnaziu.

Insist să fie inclusiv clase de excelență, să poată fi constituite pe modelul unor licee private, care strâng vârfurile din tot sistemul de educație din gimnaziu, le oferă condiții, iar performanța se face în acele licee private, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferințe organizate de Institutul Aspen.

În luna iulie a anului trecut, Ministrul Educației spunea că elevii care optează să susțină un examen de admitere la un anumit liceu pot fi declarați admiși la acel liceu, iar restul vor fi repartizați computerizat.

Poate vom apela la soluția ca un liceu să nu ocupe toate locurile prin concurs propriu și va lăsa un 25% pentru ocupare prin repartizare computerizată, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Se schimbă Legea Educației – anunț despre noul proiect

Proiectul Legii Educației va fi publicat în câteva zilei, iar Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că a ținut cont de propunerile primite și toți românii vor vedea traducerea juridică a concluziilor proiectului România educată. Cu toate astea, finanțarea va rămâne un factor esențial.

Potrivit spuselor Ministrului Educației, noua lege a Educației ar fi gata cel mai devreme în septembrie 2022 sau cel mai târziu în septembrie 2023.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că proiectul noii legi a Educației va fi pus în dezbatere publică „de îndată ce va fi gata transpunerea concluziilor proiectului România Educată în text de lege”.

Întrebat dacă va păstra concursul de directori ca mod de selecție și în noua formă a legii, Cîmpeanu a răspuns: „sigur că da”.

Sursa: https://fresh24.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com