Se amână începerea școlii sau nu? Nelu Tătaru lămurește situația

Ministrul sănătății, Nelu tătaru, a anunțat că în acest moment nu se amână începerea școlii și că o decizie în acest sens este prematură deocamdată. Nici amânarea alegerilor nu se ia în considerare.

Se amână începerea școlii sau nu? Nelu Tătaru lămurește situația

Ministrul a precizat că toate scenariile luate în calcul până în acest moment, alpturi de Ministerul Educației, prevăd începerea școlii la data de 15 septembrie. În orice caz, Tătaru a precizat că este prematur să se ia o decizie la acest moment și că trebuie făcută o evaluare mai aproape de momentul respectiv.

„E prematur să gândim (amînarea școlii – n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul a vorbit și despre starea de urgență după ce s-a vehiculat că aceasta ar putea intra din nou în vigoare. Nelu Tătaru a infirmat aceste zvonuri și a spus că nu este cazul să se ia o astfel de decizie drastică deocamdată. El a adăugat că situația îngrijorătoare din ultimele zile va putea fi gestionată destuld e bine după ce legea carantinării și a izolării va fi promulgată de președintele Kalus Iohannis, lucru care s-a și întâmplat astăzi.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere„, a adăugat Nelu Tătaru.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com