Se dublează alocațiile și cresc pensiile! Anunțul făcut de Ministrul Economiei

Vești bune pentru copii și pensionari! Deși țara noastră se confruntă cu o situație dificilă din cauza pandemiei de coronavirus, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, este încrezător că țara noastră va depăși cu bine această criză. Mai mult, acesta a anunțat că pensiile și alocațiile vor crește.

a

Pandemia de coronavirus a zdruncinat serios economia românească. Mulți specialiști sunt de păere că adevărata criză va începe abia după încheierea pandemiei, însă ministrul economiei este optimist. El a anunțat că pensiile și alocațiile vor crește în următoarea perioadă.

Alocațiile se vor dubla

Virgil Popescu a declarat că alocațiile copiilor vor fi dublate până în 2020, iar pensiile vor crește cu 46 de procente până în 2024.

„Până în 2022 vom dubla alocaţia copiilor şi trebuie să se ştie, PNL este singurul partid care a mărit alocaţiile copiilor de-a lungul timpului. Ultima dată eram în Parlament, la Legea bugetului, dacă îmi aduc aminte, în 2018, când acel amendament al colegului meu, Robert Sigartău a fost aprobat, introdus în buget, în ciuda opoziţiei PSD şi s-au dublat alocaţiile copiilor atunci. Acum am mărit din nou cu 20 la sută alocaţiile copiilor şi le vom dubla până în 2022. Nu putem compara mere cu pere”, a declarat Virgil Popescu, potrivit stirileprotv.Virgil Popescu, ministrul Economiei

Virgil Popescu, ministrul Economiei

El a menționat că aceste creșteri erau programate să aibă loc mai devreme, însă criza sanitară a dus la întârzieri.

“Suntem într-un an în care avem o criză sanitară puternică, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat şi ca să faci o cheltuială, trebuie să ai un corespondent şi din venit. Nu ai venituri în buget, trebuie să te împrumuţi, trebuie să te gândeşti să te împrumuţi astfel încât să nu deraiezi de pe şine şi să nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar dacă la ora actuală este deficit peste tot”, a adăugat Ministrul Economiei.

Ce se  întâmplă cu majorarea pensiilor

Parlamentul a adoptat, pe 22 septembrie, legea de aprobare a rectificării bugetare pe 2020 cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie.

“Pensiile le-am mărit cu 14 la sută în acest an. E adevărat, iar am fost acuzaţi de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40 la sută. Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toţi credeam acest lucru şi îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit această nenorocire asupra întregii omeniri şi nu a mai fost posibil. Dar, aşa cum am promis, în 2024 pensiile vor creşte cu 46 la sută”, a precizat Ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Sursa: stiriromania.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com