Se impun noi restricții în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 la mie. Activitatea limitată până la ora 18:00. De când se impun măsurile

Se ia în calcul impunerea de noi restricții în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Activitatea ar putea fi întreruptă după ora 18:00. De când s-ar putea impune aceste măsuri?

Noile restricții care ar putea intra în vigoare zilele acestea ar putea fi mult mai dure în zonele care au depășit rata de infectare. Se ia în calcul închiderea magazinelor la ora 18:00. Propunerea a fost făcută în ședința CNSU de marți, 23 martie 2021, urmând ca decizia să fie luată în zilele următoare.

Autoritățile pregătesc noi restricții pentru localitățile cu rata de infectare ridicată

Una dintre măsurile pe care autoritățile le au în vedere este închiderea magazinelor după ora 18:00, în weekend.

De asemenea, noi restricții se așteaptă și în Capitală, unde rata de infectare a ajuns marți, 23 martie, la 6,22 cazuri la mia de locuitori.

”Accesul restricţionat nu este numai în mall-uri.Limitarea în incinta magazinelor, supermarketurilor, pieţelor închise, respectarea normelor de distanţare fizică, asigurarea pentru clienţi a unei suprafeţe care să permită distanţarea de doi metri între persoane.”, a precizat prefectul Capitalei.

O altă măsură care ar putea fi impusă în București ar fi limitarea ciculației după ora 18:00, în weekend.

”Limitarea circulației în București după ora 18.00 în weekend și închiderea mall-urilor la aceeași oră este altă variantă aflate în discuție, a spus Daniel Băluță”, primarul sectorului 4 al Capitalei.

Totodată, primarul sectorului 4 mai subliniază că în perioada următoare: ”calculul ratei incidenței se va face luând în considerare numărul total al testelor pozitive alocate și transmise de către laboratoare în intervalul de timp cu 3 zile anterior zilei raportării”. 

Se impun noi măsuri în Capitală, anunță Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că autoritățile fac tot posibilul pentru a nu carantina Capitala. Nicușor Dan a discutat cu Premierul Florin Cîțu și au căzut de acord pentru a înăspri controalele în zonele în care nu sunt respectate restricțiile.

”Este o oboseală a populaţiei faţă de un an de zile de restricţii.

Totul e ca autorităţile şi cetățenii să fie responsabili ca să trecem cu bine. Mai avem de trecut de două luni. E o cantitate mare de vaccinuri care vor veni în aprilie şi mai. Mai avem de rezista partea de lună martie”, a explicat Nicuşor Dan. 

Edilul Capitalei a fost întrebat daca Florin Cîțu a propus închiderea școlilor din cazua creșterii numărului de infecții cu noul coronavirus, acesta a explicat că este vorba de măsuri decise de autoritățile naționale, iar cele locale sunt nevoite să se conformeze.

”Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie între primul ministru şi primarii din Bucureşti am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului. Nu s-a discutat despre carantinare zonală”, a explicat Nicuşor Dan.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com