Se măresc sau nu alocațiile pentru copii. Florin Cîțu este hotărât

Mărirea alocațiilor pentru copii este un subiect de notorietate și intens discutat în perioada aceasta. Conform ordonanței de urgență de anul trecut, alocația urma să fie dublată printr-o creștere formată din cinci etape. Două creșteri au avut loc deja, iar cea de-a treia ar fi trebuit să se întâmple pe 1 iulie 2021.

Florin Cîțu: nu se majorează alocațiile pentru copii

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc săptămâna trecută, premierul României a spus că nu va accepta o nouă majorare a alocațiilor pentru copii.

Florin Cîțu a spus că de la începutul anului s-a discutat despre o singură creștere în 2021 a alocațiilor și că dacă legea nu va fi modificată în Parlament, Guvernul va aproba o ordonanță de urgență pentru a amâna creșterea alocațiilor.

Aici nu va trebui să existe niciun fel de discuţie, bugetul a fost aprobat şi alocaţiile au crescut la începutul anului cu 20%, este ceea ce avem în buget în acest moment, este un amendament care a trecut în Parlament, celelalte propuneri erau propuneri care ţin de PSD. Mă aştept ca membrii coaliţiei să susţină programul de guvernare al acestei coaliţii, să susţină obiectivele pe care ni le-am asumat în faţa partenerilor noştri internaţionali, a spus Florin Cîțu.

Conform unei ordonanțe de urgență adoptată anul trecut, alocațiile urmau să fie majorate în mai multe etape, până în anul 2022. Primele două majorări au avut loc deja, următoarea trebuia să aibă loc pe 1 iulie 2021, apoi în ianuarie 2022 și iulie 2022

În toamna anului trecut, Senatul a adoptat cu amendamente ordonanța guvernamentală care vizează creșterea etapizată a alocațiilor a alocațiilor pentru copii, după ce șeful statului a cerut o reexaminare.

Prima majorare a alocațiilor de stat pentru copii s-a făcut pe 1 august 2020, iar următoarea pe 1 ianuarie 2021.

Astfel, cuantumul alocației a devenit 427 pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copiii cu handicap și 214 pentru copiii pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com