Se schimbă legea! Ce se întâmplă cu buletinele românilor

Proiectul de lege propus de MAI care prevedea, printre altele, anularea buletinului pentru persoanele care nu locuiesc la adresa care figurează în cartea de identitate, a stârnit revoltă. Oficialii au anunțat că îl vor revizui, asta după ce reprezentanții societății civile s-au sesizat și au cerut modificări. Actul normativ a fost pus în dezbatere publică.

a

MAI renunță la anularea actului de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa stipulată în actul de identitate sunt vizați de o lege nouă care se află în dezbatere publică. Inițial, MAI propusese ca sancțiuni anularea buletinului, însă reprezentanții societății civile s-au sesizat și au cerut să se facă modificări în lege.

Este vorba despre un proiect de ordonanță care își propune să elimine diferențele dintre legislația internă și reglementările UE cu privire la valabilitatea actelor de identitate, dar și să simplifice procedurile existente pentru preschimbarea buletinului.

Directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Cătălin Giulescu a precizat că nu va fi vorba despre anularea buletinului ci despre o radiere privind mențiunea domiciliului.

Este cazul să revenim asupra unei menţiuni din proiect, în ceea ce priveşte anularea actului de identitate, nu aceasta a fost intenţia – vorbim de anularea menţiunii de domiciliu. Această menţiune de domiciliu urmează să fie înscrisă doar în registrul naţional de evidenţă e persoanelor, a declarat directorul DEPABD.

Potrivit actului normativ, cetățeanul care nu locuiește la adresa din buletin va fi notificat și i se va cere să ia legătura cu autoritatea publică, explicându-i-se care sunt pașii de urmat. Procedura în sine va dura cel puțin 60 de zile, asta pentru ca și cei care sunt plecați în străinătate să aibă timp să ia măsuri.

Adrese cu 1000 de locatari

Directorul Direcției de Evidență a persoanelor a arătat că în țara noastră există aproximativ 100 de adrese unde “locuiesc” mai mult de 1000 de persoane. Figurează la acele adrese, însă cel mai probabil au fost luate în spațiu.

El a mai transmis că această lege își propune să corecteze anumite situații și că domiciliul nu trebuie să reprezinte în mod obligatoriu locul unde o persoană locuiește.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com