Se schimbă structura anului școlar! Elevii iau mai târziu vacanță

Educația a fost cel mai afectat domeniu. De la izbucnirea pandemiei, au fost făcute numeroase schimbări în ceea ce-i privește pe elevi și se pare că lucrurile nu rămân așa și modificările continuă să aibă loc. Ministrul Educației a explicat că anul școlar s-ar putea prelungi, însă totul depinde de mai multe condiții.

În ce condiţii s-ar putea prelungi anul şcolar

Ministrul Educației a explicat în ce condiții s-ar putea modifica structura anului școlar 2021-2022. Astfel, Sorin Cîmpeanu a declarat că, în condițiile în care elevii, profesorii și părinții vor vrea ca structura să fie modificată, Ministerul Educației va susține această inițiativă și nu va interveni în acest proces.

Dacă alte părți nu intervin, ME nu va mai face nicio modificare, pentru că structura anului școlar viitor este deja stabilită și cunoscută de toată lumea. Astfel, dacă oamenii sunt de acord, din septembrie 2022, anul școlar se va prelungi.

„Dacă din consultări reiese din partea tuturor – elevi, profesori, părinţi – că se doreşte o extindere a anului şcolar, chiar a anului şcolar 2021 – 2022, Ministerul Educaţiei (ME) va susţine această iniţiativă, dar să există o dorinţă unanimă a tuturor celor implicaţi.

Structura anului şcolar 2021-2022 o ştim. Dacă vrem să modificăm ceea ce ştim, ME nu va avea iniţiativa de modificare, dar dacă ei vor avea iniţiativa, ME va susţine.

Nu dorim să inducem încă o modificare pentru anul şcolar următor, dorim să punem în discuţie şi să extindem perioada de şcoală din septembrie 2022. Asta da”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Mai multe organizaţii ale elevilor şi părinţilor cer un număr minim de zile într-un an calanderistic. Ele cer ca anul şcolar să înceapă de la 1 septembrie și elevii să stea mai mult la școală.

Testarea elevilor în școli

Ministrul Educației a explicat că problema testării este una reală și situația este foarte dificilă. Conform lui Sorin Cîmpeanu, în acest moment doar 18% din școli au cabinete medicale, iar testele rapide antigen pot fi folosite doar de personal medical.

În timp ce testele rapide din salivă nu sunt acceptate de specialiști, cele antigen nu oferă încredere părinților, care consideră că este nevoie de medici care să le realizeze la elevi.

.

Ministrul Educației a explicat că testarea ar trebui să se facă doar în cazul elevilor cu simptome specifice sau a celor care au avut contact cu un caz pozitiv.

„Nu e o falsă problemă. Putem să cerem chiar pe 4 mai deschiderea tuturor școlilor cu prezența fizică. Dacă ministerul Sănătății are suficient personal medical pentru testare, înseamnă că putem deschide toate școlile cu prezență fizică”, a declarat ministrul Educației.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com