Se schimbă totul! Niciun pensionar nu va mai primi banii cash prin Poștă! Cum vor intra în posesia pensiilor de acum

Este doar o chestiune de timp până când modul de distribuire a pensiilor se va schimba complet. Cei care vor întâmpina cele mai multe probleme vor fi probabil pensionarii din mediul rural, obișnuiți să-și primească banii cash de la poștaș în fiecare lună. Autoritățile vor să pună la punct un sistem prin care toți cei vizați să-și poată încasa pensia de pe card. Se dorește amplasarea unor bancomate pe raza comunelor sau satelor.

Directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu este cel care a vorbit despre această schimbare care se pune deja la punct. Acesta este de părere că este singura soluție și că pe termen mediu oricum se va ajunge în acest punct. Nu sunt prea multe state în care pensiile să fie distribuite prin Poștă, dar România este codașă când vine vorba de digitalizare.

Când ar urma să intre în vigoare noul sistem de distribuire a pensiilor

„Practic, compania a avut foarte mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu mai aveau termene de judecată, nu se mai trimiteau cereri de chemare în judecată, citaţii ş.a.m.d. De asemenea, ANAF-ul nu mai trimitea somaţii, nu mai demara proceduri de executare silită. Suntem conştienţi că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu şi de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supravieţuiri reale a Poştei Române, să rămână un jucător important pe această piaţă”, a declarat Horia Grigorescu.

Directorul general al Poștei Române spune că rezultatele acestei modificări vor fi vizibile peste doi sau chiar trei ani. Deja lucrurile se mișcă, însă ținând cont la cum evoluează lucrurile este posibil ca acest termen să nu fie chiar realist și să se prelungească totul. Sunt puține exemple de proiecte implementate în timpul indicat în România.

„Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poştei Române să doteze localităţile rurale şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale.

Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani. Vorbim şi de constituirea de conturi poştale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare.Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar şi în sprijinul companiei, în supravieţuirea şi reconstruirea acestei companii în viitor„, a mai declarat Horia Grigorescu, pentru Profit.ro.

Raluca Turcan a explicat și ea ce face noul soft de la ministerul Muncii folosit în sistemul de pensii

Horia Grigorescu a mai ținut să precizeze și că măsurile pe care le-a aplicat au fost bune pentru că astfel s-a ajuns la achitarea unor datorii istorice, însă pentru viitor lucrurile trebuie să se schimbe pentru a nu mai ajunge în acest punct.

„Poşta a strâns cureaua cât a putut, din toate perspectivele, pe zona cheltuielilor inutile, a economisit fiecare bănuţ, a profitat de toate facilităţile fiscale existente şi a reuşit, astfel, să achite datoriile istorice la stat, 135 milioane de lei”, a conchis directorul Poștei Române.

Raluca Turcan, ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit și ea despre un nou soft, special conceput pentru colectarea datelor din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii. Acesta este utilizat în procesul de evaluare a dosarelor din toată țara.

„Softul include o matrice de colectare detaliată a datelor din aceste dosare tocmai pentru a permite, ulterior, recalcularea pensiilor în funcție de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament.

În paralel cu identificarea soluției tehnice pentru colectarea datelor – softul prezentat astăzi, avansăm cu proiectul legislativ de reformă a sistemului public de pensii, aflat acum în lucru la Ministerul Muncii”, a transmis Raluca Turcan.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com