AD

ACTUALITATE

Se taie aceste pensii?! Legea care a băgat spaima în mii de români. Cine este vizat

todayaprilie 8, 2022

Background
share close
AD
AD

Comisiile din Camera Deputaților dezbat proiectul de Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, semnat de 37 de senatori și deputați ai AUR. Acesta vizează introducerea „impozitului de solidaritate” pentru pensiile speciale.

Ce șanse are proiectul AUR de impozitare a pensiilor speciale? Se află în dezbatere la Camera Deputaților
Amintim că proiectul inițiat de AUR ce vizează introducerea „impozitului de solidaritate” pentru pensiile speciale a fost respins de Senat, a primit avizul negativ al Consiliului Legislativ și avizul favorabil al Consiliului Economic și Social.

Totodată, acesta a primit undă verde în una dintre comisiile Camerei Deputaților, care este cameră decizională în acest caz.

Anterior, comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minoritățile naționale a acordat aviz negativ, cu majoritate de voturi. În schimb, comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați a hotărât, cu majoritate de voturi, avizarea favorabila a propunerii legislative.

În urma dezbaterii de la Camera Deputaților, proiectul a fost trimis pentru raport în comisiile pentru buget și pentru muncă. Trebuie menționat că termenul pentru depunerea acestuia fiind în 12 aprilie.

Ce presupune proiectul inițiat de AUR?

Proiectul AUR propune introducerea impozitului de solidaritate, aplicabil persoanelor fizice care realizează venituri din pensii și/sau indemnizații pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale, sunt obligate la plata unui impozit pe veniturile din pensii si indemnizații pentru limită de vârstă, potrivit informațiilor trecut în nota de fundamentare.

De asemenea, condiția este ca venitul lunar net din pensie și/sau din indemnizația pentru limita de vârstă, de la unul sau mai multi plătitori, după caz, din care se deduce impozitul pe venit aferent, să fie mai mare decât indemnizația netă lunară a președintelui României.

Impozitul de solidaritate poate fi aplicat în toate cazurile doar asupra parții necontributive a pensiei și/sau indemnizației pentru limita de vârstă.

Statisticile realizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) pentru luna martie a anului curent arată că există șase categorii de beneficiari de legi speciale care au primit o pensie medie de serviciu cuprinsă între 4.911 și 20.301 lei.

Sursa: https://fresh24.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com