Ședință importantă la Guvern! Se stabilesc relaxările de la 1 iunie

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri, că Guvernul ar urma să propună să se renunțe la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise neaglomerate.

Renuțăm la masca de protecție?

Ioana Mihăilă a declarat că se ia în calcul renunțarea la masca de protecție în spațiile libere neaglomerate și totodată, aceasta a mai precizat că România se află pe o pantă descendentă a valului 3, însă acest lucru nu înseamnă că am scăpat de pericolul pandemiei.

Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a

Noile măsuri de relaxare, care urmează să fie anunțate, vor fi luate pe fondul scăderii numărului de infectări și a numărului pacienților internați în secțiile ATI.

Ministrul este de părere că trebuie să menținem scăderea incidenței, copiii trebuie să meargă la școală și totodată, trebuie să începem să mergem fără masca de protecție pe stradă.

”Această scădere a incidenței trebuie să o simțim și noi în mod direct, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la școală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite spații deschise și încet încet poate că vom reuși să atingem și alte măsuri de relaxare. Acum, în perioada aceasta în care suntem pe pantă descendentă și presiunea pe secțiile de terapie intensivă începe să scadă, putem să ne gândim să renunțăm la acele măsuri restrictive care afectează populația tânără, adică cea care are risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, în acelespații și în acele situații în care riscul de transmitere este unul redus”, a mai spus Ministrul Sănătății.

.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com