Sfaturi de vacanță pentru români. Ce reguli se respectă în Bulgaria, Grecia sau Turcia

A sosit sezonul vacanțelor și mulți dintre noi și-au ales destinația turistică în care își vor petrece concediul. Având în vedere că încă este pandemie, mai sunt în vigoare anumite reguli care trebuie respectate. Totuși, unele state și-au relaxat restricțiile și putem intra pe teritoriul lor doar cu buletinul. Vezi de ce trebuie să ținem cont în Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Reguli de călătorie Bulgaria

Consultantul în turism Cristian Pitulice a decis să le ofere câteva sfaturi de călătorie românilor care vor să plece în Grecia, Turcia sau Bulgaria, unele dintre cele mai vizitate state în sezonul turistic.

Bulgaria a relaxat majoritatea restricțiilor, mai ales atunci când vine vorba despre noi, vecinii români. Astfel, dacă vara aceasta îți dorești să mergi la bulgari în vizită, trebuie să știi că până pe 31 iulie poți merge acolo fără se prezinți alte documente, cu excepţia documentelor de călătorie – carte de identitate sau paşaport, așa cum se arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

A fost realizată o listă cu statele pe care Bulgaria le consideră sigure și ai căror locuitori sunt liberi să circule, fără restricții, pentru că nu reprezintă un pericol. Pe această listă se află și România, care în prezent are o situație bună în ceea ce privește pandemia. Totuși, Pitulice recomandă turiștilor să aibă asupra lor și un test covid sau certificatul de vaccinare, pentru că acesta poate fi cerut la hotel, terase sau alte locuri publice.

Restricții Turcia și Grecia

Cât despre Turcia, Pitulice spune că nici ea nu are prea multe restricții pentru români. Cei care doresc să meargă acolo vara aceasta pot prezenta la intrare un test PCR negativ. Nu se știe, totuși, dacă certificatul covid european este valabil acolo, având în vedere că țara nu este în UE, dar poate fi folosită adeverința de vaccinare în acest sens.

„Cel mai sigur e să folosim certificatul clasic de vaccinare pe care l-am primit sau pe care îl putem descărca. Turcii acceptă să intri și cu test PCR negativ, nu mai vehi de 72 de ore. Deci și Turcia este o destinație primitoare și relaxată în acest moment”, a spus Pitulice.

În Grecia, regulile de intrare sunt aceleași, dar este nevoie și de completarea unui formular cu anumite informații. În plus, vor fi testați majoritatea turiștilor care intră pe teritoriul elen pe cale terestră, însă cei care vin cu avionul vor fi scutiți.

.

Inclusiv cei vaccinați vor fi testați suplimentar. Dacă testul este pozitiv, vor sta 10 zile în carantină sau cât este nevoie, până când vor avea un rezultat negativ la testare.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com