Sibiu, primul județ care a depășit rata de infectare 8

Județul Sibiu a depășit rata de infectare de 8, fiind înregistrate 8,17 cazuri la mia de locuitori. Acest lucru vine la o zi după ce au fost anunțate noile măsuri, și anume, carantina în municipiu și în alte trei localități.

a

Sibiul depășește rata de infectare de 8

Sibiul a depășit rata de infectare de 8 cazuri la mia de locuitori, la doar o zi de la anunțarea noilor măsuri. Mai mult, și Clujul a înregistrat o incidență de 7,66 la mia de locuitori. Al treilea județ ca rată de infectare este Timiș, cu 6,63 de cazuri la mia de locuitori.

București rămâne cu 5 cazuri la mia de locuitori, cu o rată de infectare de 5,18, conform datelor furnizate de autorități.

Doar în ultimel 24 de ore, au fost înregistrate 9.460 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. Au fost efectuate 37.000 de teste în ultimele 24 de ore, la nivel național, informează, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

GCS precizează că acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv de coronavirus.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost înregistrate 353.185 de cazuri confirmate cu COVID-19.

Sibiul intră în carantină

Sibiul intră de luni în carantină. Șeful DSU, Raed Arafat, a luat această decizie după vizita pe care a făcut-o în Sibiu. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Sibiul avea cea mai mare rată de infectare din țară, de peste 7 la mia de locuitori, astăzi ajungând la 8 cazuri la mia de locuitori.

Sibiul urmează să intre în carantină de săptămâna viitoare.  De asemenea, și Șelimbăr, cartierul Arhitecților, dar și Tălmaciu și Cisnădie. Decizia a fost luată de autorități, odată cu înregistrarea a tot mai multe cazuri de coronavirus.

Măsura va fi valabilă timp de două săptămâni, iar mall-urile și magfazinele se vor închide în acest weekend.

O excepție va fi în acest weekend și în fiecare weekend după asta, pe durata măsurii de carantinare, este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekendului și anume sâmbătă, duminică, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale șamd”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

La nivel național, magazinele și mall-urile se închid la ora 21, în timp ce în Sibiu magazinele și mall-urile se vor închide la ora 20. Terasele vor fi și ele închise în perioada carantinei. Maxim opt persoane au voie să intre în magazin, acestea fiind obligate să respecte măsurile sanitare și măsurile de distanțare socială. Procurarea de alimente necesare pentru persoanele peste 65 de ani se va face între orele 10 și 13.

Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face pentru persoanele peste 65 de ani. Pentru ieșirea din locuință și din zonele carantinate există excepții care vor anunțate, precum activitatea profesională, asistența medicală, asistența medicală de urgență, cumpărarea materialelor necesare, alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere”, a mai spus Arafat.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com