Sibiul intră de luni în carantină. Ce măsuri trebuie respectate

Sibiul intră de luni în carantină. O decizie în acest sens a fost luată după vizita șefului DSU, în Sibiu, Raed Arafat, în contextul în care județul are cea mai mare rată de infectare din țară, peste 7 la mia de locuitori.

Sibiul intră în carantină

Sibiul intră în carantină începând cu săptămâna viitoare. De asemenea, și Șelimbăr, cartierul Arhitecților, dar și Tălmaciu și Cisnădie. Decizia a fost luată de autorități după ce județul a inregistrat cea mai mare rată de infectare din țară, peste 7 la mia de locuitori. Odată cu noua hotărâre, noi restricții intră în vigoare la nivel local, informează Digi 24.

Ce măsuri trebuie respectate

Măsura va fi valabilă timp de două săptămâni, iar mall-urile și magazinele se vor închide din acest weekend.

O excepție va fi în acest weekend și în fiecare weekend după asta, pe durata măsurii de carantinare, este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekendului și anume sâmbătă, duminică, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale șamd”, a declarat șeful DSU.

Iar dacă la nivel național magazinele se închid la ora 21:00, în Sibiu și localitățile menționate se va face mai devreme, la ora 20:00.Terasele vor fi închise pe durata carantinei.  Maxim opt persoane vor intra în magazin și  vor respecta distanța socială și alte reguli de protecție anti-covid.Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face pentru persoanele peste 65 de ani.

Nimeni nu intră și nu iese din Sibiu fără declarație pe propria răspundere

Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face pentru persoanele peste 65 de ani. Pentru ieșirea din locuință și din zonele carantinate există excepții care vor anunțate, precum activitatea profesională, asistența medicală, asistența medicală de urgență, cumpărarea materialelor necesare, alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere”, a mai spus Arafat.

Declarația pe propria răspundere se poate scrie de mână sau descărca online. Descarcă de aici noul model de declarațe pe propria răspundere.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com