SIBIUL VA INTRA ÎN CARANTINĂ, DUPĂ CE RATA DE INFECTARE A DEPĂȘIT 11 LA MIA DE LOCUITORI. „ESTE MOMENTUL SĂ SE IA O ASTFEL DE MĂSURĂ”

Astăzi, Municipiul Sibiu a înregistrat o rată de infectare de 11,18 la mia de locuitori. În aceste condiții, se va propune carantinarea municipiului, iar noi restricții o să fie impuse.

Conform bilanțului prezentat, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică, Sibiul a urcat de la 6,89 rată de infectare cu COVID, la 7,19, fiind primul județ care depășește 7 cazuri la mia de locuitori. Iar în ceea ce privește municipiul Sibiu rata de infectare a explodat ajungând la 11.

Prefectul Mircea Crețu a declarat azi, că joi, în ședința de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se va propune carantinarea cel puțin a municipiului Sibiu. 

„Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred că sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnădiei, Șelimbărului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rata de infectare este mare.

Cel mai probabil în ședința de mâine (n.r. joi, 12 noiembrie), se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură”, a declarat Mircea Crețu, prefectul Sibiului, miercuri, pentru Ora de Sibiu.

Restricționarea deplasărilor pe timp de zi

După ce carantina o să fie instaurată, în municipiul Sibiu se vor impune și alte restricții suplimnetare, în încercarea de a limita numărul de noi îmbolnăviri. Una din măsurile care se vor lua în timpul carantinei este restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. 

„Aceasta este cu siguranță o măsură ce se va lua. Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații: serviciu, medic, asigurarea alimentelor de bază.

Cu cât ne întâlnim mai puțin, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăsi în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a mai explicat prefectul Mircea Crețu.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com