ASCULTA LIVE ASCULTA FX NET RADIO
Este considerata de multi mancarea saracilor, insa mamaliga ne ajuta foarte mult sa ne mentinem sanatatea. Iata ce efecte benefice pentru organism are acest aliment.
Protejeaza stomacul Specialistii in biologie celulara vegetala de la Universitatea din Kolnau descoperit recent prezenta in boabele de porumb a unor substante derivate ale acizilor arahidic si palmitic, extrem de importante pentru sanatatea organismului.
Acesti acizi ignora legile chimiei si biologiei clasice, absorbindu-se in intestin cu mare usurinta, fara a suferi transformari chimice decat in proportie de 22-28%
Detoxifica ficatul Efectul detoxifiant al substantelor din porumb usureaza efortul ficatului de neutralizare a substantelor toxice, reducind considerabil riscul la insuficiente si ciroze hepatice. La populatiile care consuma zilnic terci de malai, incidenta bolilor hepatice este de 10 ori mai mica, iar copiii au o dezvoltare mai buna.
Gastrita si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, malaiul avand efect de reducere a aciditatii si de calmare, sedative. Creste durata de viata Cercetatorii endocrinologi considera ca un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene.
De asemenea, consumul de mamaliga regleaza concentratia de glucoza in singe, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din singe, scazind astfel riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct.
Rețetă pentru mămăliga perfectă
Știm că mămăliga este una dintre mâncărurile tradiționale românești, fiind prezentă ca garnitură pentru felurite bucate absolut delicioase. În afara faptului că este un preparat ușor de făcut, timpul de preparare este unul scurt. Mai mult, le puteți cere și ajutorul celor mici în bucătărie, pentru a realiza mămăliga perfectă. La baza acestei rețete stă mălaiul, care se fierbe în apă, în proporție de 1 la 4, sau dacă doriți o mămăligă mai moale chiar de 1 la 2. Dar, dacă nu vreți să vă bateâi capul cu atâtea calcule, rețineți că în momentul în care alegeți să faceți mămăliga cu 1 cană de mălai, este recomandat să puneți 3-4 căni de apă.
Ingrediente pentru mămăliga perfectă:
500 mililitri de apă
180 grame de făină de mălai
1 linguriță de sare
3 pași pentru a prepara mămăliga perfectă:
1. Se pun 500 mililitri de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare, pentru a scurta procesul. În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, puteți începe să adăugați mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloașelor.
2. După ce terminați de adăugat mălaiului, focul se dă la mic, iar conținutul se lasă la fiert. Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn.
3. În momentul când observați că marginile mămăligii au început să se adune spre centru sau ați gustat și este gătită, închideți focul și răsturnați-o pe o farfurie întinsă sau pe un fund de lemn, cum făceau bunicile noastre.
Sfaturi:
Unele persoane preferă să înlocuiască apa din compoziția mămăligii cu zer, lapte sau chiar smântână. Dacă vreți să păstrați rețeta tradițională, dar vă doriți un preparat mai cremos, puteți adăuga în timpul fierberii o jumătate de cană cu lapte.
Written by: admin
Copyright Fx Net Media Grup