AD

ACTUALITATE

Simptomele care îți arată că nu bei suficientă apă – Tu le-ai observat?

todayiunie 23, 2022

Background
share close
AD
AD

Nu există îndoială că, pentru a evita îmbătrânirea prematură, pentru a combate setea și a preveni deshidratarea, este necesar să bem suficientă apă în fiecare zi.

Sfaturile pe această temă sunt multe și diverse. Unii specialiști recomandă să consumăm 2 litri de apă pe zi, alţii spun că putem bea o cantitate de apă proporţională cu greutatea corpului nostru. Pȃnă la urmă, indiferent că bem 2 litri sau 2.5 litri de apă, esenţial este faptul că avem nevoie de ea.

Iată simptomele care arată că nu bei suficientă apă:

Scuze de genul că nu avem timp să bem apă, lucrăm mult, nu ne este sete, se găsesc ușor, dar ele nu ne aduc niciun beneficiu. Este bine să știţi că, atunci cȃnd corpul pierde o cantitate de apă pe care nu o poate recupera, emite niște semnale de alarmă.

SIMPTOME CARE ARATĂ CĂ NU BEI SUFICIENTĂ APĂ

Dificultăţi de a adormi – fie că ne este greu să adormim, ne trezim des, având dificultăţi de a menţine somnul, una dintre cauzele pe care le putem lua în considerare este deshidratarea. Ȋnainte de a încerca tratamente pentru insomnie sau a cere sfatul medicului, putem să ne asigurăm că am băut o cantitate suficientă de apă.

Oboseala – atunci când apa îi lipsește câteva zile, corpul nostru emite simptome asemănătoare anemiei. Ne simţim obosiţi, lipsiţi de vlagă, avem senzaţia aceea de cădere și suntem palizi. Absenţa apei lipsește organele de oxigenul care le este transportat prin sânge, iar acestea nu mai pot funcţiona la un nivel satisfăcător.

Senzaţia de ochi uscaţi – ne plângem de faptul că ne ustură ochii, ȋi simţim uscaţi și căutăm, ca prim-remediu, lacrimile artificiale. Ar fi util totuși ca înaintea acestui tratament de rutină’ să ne asigurăm că nu ne-am deshidratat.

Eczeme și pete pe piele – reprezintă unul dintre simptomele cel mai ușor de recunoscut al deshidratării. Ȋn acest caz va fi nevoie de 1-2 săptămâni în care să consumăm apă regulat pentru ca pielea noastră să revină la forma iniţială.

Gură uscată, buze crăpate – reprezintă unul dintre primele simptome pe care le analizează un medic atunci când pacientul ajunge în cabinet. Buzele crăpate trădează imediat deshidratarea și sunt ușor de observat de oricine. Nu este suficient să folosim un balsam de buze pentru a le schimba aspectul. Acesta doar acoperă, nu rezolvă problema lipsei apei din corp.

Dureri de oase – cu siguranţă nu știaţi că puteţi avea dureri puternice de oase din cauza faptului că nu beţi suficientă apă. Data viitoare cȃnd vă confruntaţi cu astfel de probleme, asiguraţi-vă că aţi băut apă ȋnainte de a vă gȃndi la computer tomograf sau RMN.

Dificultăţi de pierdere ȋn greutate – poate aţi ȋncercat diverse diete și aţi constatat că toate sunt… ineficiente. Dacă restricţiile alimentare nu sunt ȋnsoţite de hidratare corespunzătoare, rezultatul nu va fi niciodată pe măsura așteptărilor.

Sursa: https://revistasanatate.com/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com