Singurul cuvânt din limba română care începe și se termină cu X

Există o mulțime de curiozități despre limba română, iar mai jos o să vă spunem câteva dintre ele. Spre exemplu, care este singurul cuvânt din limba română care începe și se termină cu litera X sau H, Î, J.

a

Curiozități despre limba română. Cuvântul care începe și se termină cu X sau cuvintele care nu pot fi traduse în altă limbă

Singurul cuvânt din limba română care începe cu litera X și se încheie cu aceeași literă este xerox. De asemenea, cuvintele care încep și se încheie cu H, Î și J sunt „hemistih”, „înzăvorî”, „jivraj”.

Cel mai lung cuvânt din limba română se află pe locul 3 în topul celor mai mari cuvinte în Europa – PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZĂ – definește o boală a plămânilor provocată de inhalarea prafului de siliciu vulcanic. Are 44 de litere.

Pe primul loc este un cuvânt din limba germană, RINDFLEISCHETIKETTIERUNGSUEBERWACHUNGSAUFGABENUEBERTRAGUNGSGESETZ – care are 79 de litere și semnifică legea monitorizării etichetării cărnii de vită.
Pe locul doi este un cuvânt din limba turcă UVAFFAKIYETSIZLEȘTIRICILEȘTIRIVEREMEYEBILECEKLERIMIZDENMIȘSINIZCESINE – care are 70 de litere și înseamnă ceva de genul acesta: „Chiar dacă dumneavoastră sunteți unul dintre ei, noi nu am avut posibilitatea să fim un producător de renume”.

ingurul cuvânt din limba română care conține grupul de litere „abc” este: „Abces”.

Cel mai lung cuvânt care conţine o singură vocală este „ABRACADABRANT”. Are 13 litere.

Cel mai lung cuvânt în care fiecare literă se repetă exact de două ori este „ANGIONEFROGRAFIE”. Are 16 litere.

Cuvântul care conţine cele mai multe consoane la sfârşit este „KITSCH” și are 4 consoane.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com