Sirenele, personaje mitologice de o frumusețe tulburătoare, i-au fascinat pe oameni din cele mai vechi timpuri, dar existența lor nu a putut fi dovedită științific nici până în prezent. Acestea s-au născut oaredin neant? Sau a existat un sâmbure de real, nedeslușit încă?

Imagini pentru sirene

Ce spun legendele despre sirene?

a

În carnetele sale, Leonardo da Vinci a scris despre sirene:” Sirena cântă atât de dulce încât îi înmoaie pe marinari să doarmă, apoi se urcă pe nave și ucide pe marinarii adormiți. “
În 1917, Franz Kafka a scris în “Silence of the Sirens”: “Acum sirenele au o armă și mai letală decât cântecul lor, și anume tăcerea lor. Și, deși nu s-ar fi întâmplat niciodată așa ceva, este încă de presupus că cineva ar fi scăpat din cântecul lor, dar din tăcerea lor cu siguranță niciodată “.
Una din primele mentiuni despre sirene, a fost gasita la Homer, a carui Odisee afirma despre existenta unor fiinte jumatate om-jumatate peste ce traiau in adancurile marii si ce ii ademeneau pe navigatori in apa.Legenda a plecat din Antichitate si a fost raspandita si in Evul Mediu cand numeroase atestate confirma capturarea unor fiinte ca cele prezentate de Homer.

Imagini pentru sirene

Pe de alta parte, un contra argument in existenta sirenelor ar fii urmatorul

Este posibil ca toate aceste legende să fi pornit de la un fapt real, mai exact o anomalie congenitală care se întâlneşte şi acum.
Sirenomelia, sau „sindromul sirenei” este o boală mortală. Copilul se naşte cu picioarele unite într-unul singur şi întoarse. De obicei, micuţii nu trăiesc mai mult de câteva zile.Malformaţia face picioarele unite să semene cu o coadă de peşte.

Mai multe filme, seriale chiar si desene au fost inspirate din miturile despre sirene: Siren(serial lansat in 2018, ce a castigat un premiu pentru cel mai reusit serial pe domeniul mitologic), H2o(desen-serial ce a marcat copilaria multor copii), Aquamarine(film ce a fost inspirat din mai multe povestiri urbane) si Mica Sirena.

Imagini pentru sirene

Poveştile despre existenţa sirenelor sunt frecvente, dar până acum nu au existat dovezi palpabile care să demonstreze că, într-adevăr, aşa este. Recent, pe o plajă din HAWAII a apărut ce pare a fi cadavrul unei creaturi ciudate, adusă la mal de ape, ce seamănă cu legendarele apariţii feminine care le dădeau de furcă navigatorilor

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com