Situație coronavirus România după intrarea în starea de alertă. Bilanț actualizat

Din 15 mai 2020, România a ieșit din starea de urgență. Aceasta a fost decretată de președintele Klaus Iohannis în 16 martie și prelungită ulterior în 14 aprilie. Din ziua de vineri, 15 mai, România se află în starea de alertă, care înseamnă mai puține restricții obligatorii și mai multe recomandări pentru cetățeni. Redactia.ro te informează în legătură cu bilanțul cazurilor de coronavirus înregistrate zilnic, începând cu această zi și evoluția situației pe parcursul stării de alertă.

a

În fiecare zi, la prânz, Grupul de Comunicare Strategică prezintă raportul actualizat al cazurilor din ultimele 24 de ore. În acest moment, pe teritoriul României sunt înregistrate 16.437 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 9.370 au fost declarate vindecate și externate, iar 1056 dintre pacienții COVID-19 au murit.

Coronavirus în România. Date oficiale, știri actualizate și date statistice

UPDATE 16.05.2020:

Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 267 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus. 16.704 de cazuri pe teritoriu României. Vestea bună este că, din aceștia, 9.574 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în România au fost înregistrate, în total 1081 de decese, iar la ATI sunt internați 206 de pacienți.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică informează că, până sâmbătă, la nivel național, au fost prelucrate 303.734 de teste.

13.746 de persoane se află carantină instituționalizată, alte 14.491 de persoane fiind în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

În România, în data de 15 mai s-au înregistrat 14.313 persoane în carantină instituţionalizată pe teritoriul României. Alte 18.980 persoane sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Unde sunt cele mai multe cazuri de coronavirus în România:

Suceava – 3.317
Bucureşti – 1.555
Neamţ – 785
Arad – 679
Botoşani – 632
Mureş – 621
Braşov – 594
Hunedoara – 589
Galaţi – 522
Cluj – 516

Poți consulta aici situația cazurilor de coronavirus de la decretarea stării de urgență și până acum.

Starea de alertă în România. Ce estimează autoritățile în legătură cu numărul cazurilor

Pe perioada stării de urgență, în România au fost emise 12 ordonanțe militare ce prevedeau măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Din data de 15 mai 2020, au fost ridicate restricțiile pentru români, rămând în vigoare doar o serie de măsuri ce pot fi consultate aici.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că românii vor dobândi libertatea de circulație în interiorul țării, dar va fi nevoie să fie responsabili.

”În afara localităţilor, va fi permisă deplasarea pentru o serie importantă de motive. De asemenea, vor fi deschise spaţiile comerciale care au ieşire din afară şi cele cu o suprafaţă mai mică de 15.000 mp. Se va relua activitatea în frizerii, coaforuri, cabinete stomatologice, se va relua activitatea în spitale, se va elimina orice restricţie legată de internări, orice persoană va beneficia de servicii medicale. Se vor relua activităţi sportive, în cantonamente pentru echipele naţionale”, a mai afirmat premierul.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, cel puțin deocamdată, situația cazurilor de coronavirus din România s-a stabilizat.

”La nivelul țării noastre suntem pe acea pantă ascendentă spre platou. După cum arăta azi Centrul European de Control al Bolilor, în Europa sunt patru țări care sunt spre stabilizare: Polonia, România, Anglia și Suedia. Bulgaria este încă într-un număr crescut de cazuri. Celelalte state au o oarecare scădere a numărului de cazuri. Suntem de o săptămână pe un platou, înspre stabilizare fără a avea un număr scăzut de cazuri, dar avem un număr constant. Rămâne o perioadă de o săptămână în care să putem face o evaluare să observăm că acest număr nu crește, va fi un număr relativ constant de la o zi la alta, atunci putem ca după o săptămână să ne așteptăm la o scădere a numărului de cazuri”, a mai spus ministrul Sănătății.

Specialiști din întreaga lume avertizează că pericolul nu poate fi ignorat și că este posibil oricând să izbucnească un nou val de infectări. De aceea, până la descoperirea unui vaccin anti-coronavirus, va fi nevoie de atenție în rândul cetățenilor, pentru a preveni transmiterea.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com