Situație greu de crezut în Vaslui. Elevii de școală gimnazială învață în cimitir. Cum s-a ajuns aici

Situație greu de crezut în satul Cursești Deal, din județul Vaslui. Elevii și profesorii sunt nevoiți să-și desfășoare orele de curs în sala de parastase a cimitirului din cauza reparațiilor care au loc la nivelul școlii. Cum s-a ajuns la această situație și care este părerea părinților nevoiți să-și trimită copiii să învețe în cimitir.

a

Peste 20 de elevi din Vaslui sunt nevoiți să învețe zilnic în cimitir

22 de elevi din clasele primare și 8 copii din grădiniță au fost transferați temporar în clădirea în care se desfășoară parastase pentru că școala se află în renovații. Ar mai fi existat alternativa ca elevii să învețe într-o sală de curs a unei școli aflate la kilometri distanță, însă părinții nici nu au vrut să audă despre această variantă.

„Şcoala a intrat în reabilitare şi nu am găsit altă soluţie. Există în satul vecin o şcoală care este gata, dar părinţii nu vor să meargă în acel sat, să facă naveta, motivând faptul că sunt prea mici”, a declarat Nicolae Cătălin Stamate, primarul comunei Pungeşti, într-o intervenție televizată.

Școala a fost amendată pentru că nu întrunește normele de igienă

Școala a fost sancționată cu o amendă de 3.000 de lei pentru nerespectarea standardelor de igienă, însă părinții tot nu au vrut să-și trimită copiii să învețe la kilometri distanță și au preferat ca micuții să studieze zilnic printre ruinele din cimitir. Una dintre învățătoare a povestit că unii dintre elevi nu au mai sosit la cursuri de teamă și pur și simplu au încetat să mai participe.

„Vedeţi condiţiile. Nu avem ce face, spaţiul este foarte mic, lumina nu este normală, igiena lasă de dorit. Am un copil la pregătitoare care refuză să vină să înveţe printre morminte, pentru că îi este frică. De la începutul anului şcolar a fost două zile şi apoi nu a mai venit de frică”, a povestit una dintre învățătoare.

sursa: https://redactia.ro/situatie-greu-de-crezut-in-vaslui-elevii-de-scoala-gimnaziala-inveta-in-cimitir-cum-s-a-ajuns-aici-257550?fbclid=IwAR04cf99zz9YLcEO-hb6CTWVtsrceoG5MrN4h8r3HoqT5iCMTgV1njRsu_8

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com