SOCANT @ Oamenii de știință au creat șoareci mutanți cu coarne prin transplantarea de celule stem. La ce ajută descoperirea

Cercetătorii din China au reușit cu succes să recolteze celule stem de la cerbi pentru a le folosi pe șoareci.

a

Echipa de cercetători de la Universitatea Politehnică de Nord-Vest din Xi’an, China, a izolat celulele stem și le-a folosit cu succes pe șoareci. Oamenii de știință au reușit astfel să creeze rozătoare cu coarne de cerb.

Evoluția a avut loc la doar 45 de zile după ce celulele au fost transplantate pe fruntea rozătoarelor.

Oamenii de știință speră ca această descoperire să ajute, într-un proces similiar, și în cazul oamenilor.

Un cerb își schimbă în fiecare an coarnele deoarece aceastea, prin celulele stem, au capacitatea de a se regenera foarte repede. Se crede că această nouă tehnologie ar putea ajuta și la „regenerarea” scheletelui uman. 

Când vine vorba de mamifere, coarnele de cerb sunt singurele care se regenerează în fiecare an atât de repede. 

Procesul de regenerare este provocat de un set de celule care formează țesutul coarnelor după ce cele vechi se rup. 

Această descoperire vine la trei ani după ce un alt grup de oameni de știință a descoperit că sub fruntea șoarecilor pot fi introduse bucăți de țesut de coarne de cerb.

Echipa a studiat celulele folosind secvențierea ARN-ului și a reușit să stabilească care sunt cele responsabile pentru regenerarea coarnelor.

Rezultatele au arătat că celulele stem responsabile de regenerare sunt „celulele de blastemă de coarne”. Echipa de cercetători a cultivat aceste celule, după care le-a transplantat șoarecilor.

Acestea au contribuit la creșterea unor „structuri asemănătoare coarnelor” în doar 45 de zile.

“Celulele ar putea fi folosite în medicina regenerativă pentru leziuni ale scheletului sau regenerarea membrelor”, a spus autorul principal al studiului, Tao Quin, conform DailyMail.

SURSA: https://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/oamenii-de-stiinta-au-creat-soareci-mutanti-cu-coarne-prin-transplantarea-de-celule-stem-la-ce-ajuta-descoperirea.html?fbclid=IwAR3zhXp6ui9Dy2uvLBdfETCgHCpxne8IbamUJ84ZuW_crt0TVGGNYv5JJKQ

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com