SOCIAL. Se întâmplă acasă la Iohannis. De la 1 iulie, se scumpește apa în Sibiu!

Se scumpește apa în Sibiu! Așadar, vești nu tocmai bune pentru „toți oamenii președintelui”. Începând cu data de 1 iulie, societatea care asigură apa şi canalizarea în oraș, SC Apă Canal Sibiu SA, a anunţat, printr-un comunicat de presă, majorarea tarifelor începând de miercuri, 01.0.72020! Motivul? Majorarea inflaţiei.

SC Apă Canal Sibiu SA anunţă că, „începând cu 1 iulie a.c, se modifică preţurile la apă potabilă şi canalizare”.

Noile tarife practicate sunt: 3,70 lei (3,39 lei, fără TVA) pentru un metru cub de apă potabilă și 2,55 lei (2,34 lei, fără TVA) pentru un metru cub de apă de canalizare. „Creşterea este de 9 bani la metrul cub de apă potabilă şi de 6 bani la cel de canalizare, urmând să se regăsească în facturile emise în luna august ale acestui an, pentru consumurile din luna precedentă”, se mai arată în comunicatul SC Apă Canal Sibiu SA.

De ce se scumpește apa în Sibiu

Majorarea tarifelor este motivată de SC Apă Canal Sibiu SA de „creşterea inflaţiei din ultimul an”. Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice și-a dat avizul pentru această scumpire a apei („prin Avizul 808194/21.05.2020”), iar următorul pas îl reprezintă obținerea aprobării din partea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Asociaţia de Apă Sibiu”. Un simplu demers, ce va fi îndeplinit cu ocazia „următoarei Adunări Generale a membrilor acesteia”, după cum arată SC Apă Canal Sibiu SA.

Din același comunicat de presă mai aflăm că „SC Apă Canal Sibiu SA continuă să aibă unul din cele mai scăzute tarife din ţară, fiind pe locul 42 din 45 în topul tarifelor practicate de operatorii regionali din România”. Și asta, în condiţiile în care compania „investeşte consistent şi constant în infrastructură şi în achiziţia de utilaje şi echipamente destinate exploatării”.

Rămâne de văzut cum vor reacționa alegătorii din Sibiu, orașul în care președintele Klaus Iohannis a fost ani de zile primar, în urma acestor vești nu tocmai îmbucurătoare.

.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com