Solstițiul de vară, 21 iunie. Cele mai importante tradiții și obiceiuri

La data de 21 iunie are loc solstițiul de vară. Este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, care marchează cea mai lungă zi din an și debutul verii astronomice. Cu ocazia acestei zile, se respectă mai multe tradiții și obiceiuri, pentru a ne asigura că sărbătorim așa cum trebuie această zi.

a

Superstiții solstițiul de vară

Solstiţiul reprezintă cele două momente ale anului când Soarele se află la cea mai mare sau la cea mai mică înălţime faţă de ecuator. În jurul datei de 21 iunie, longitudinea astronomică a Soarelui este de 90°, fiind momentul solstiţiului de vară, care marchează începutul verii astronomice

Tradiția spune că solstiţiul de vară era folosit pentru a calcula momentele importante privind muncile agricole. Astfel, în funcție de această zi se alegeau cele maibune momente în care se putea merge la câmp.

De asemenea, era o perioadă foarte populară din an pentru a organiza nunţi. Se spune că cei care se căsătoresc în această perioadă vor avea o căsnicie frumoasă, fără certuri. Se spune că mirii vor fi protejați de o forță magică, ce îi va ajuta să se iubească și mai mult după ce își unesc destinele.

Solstițiul de vară, favorabil farmecelor

Încă din cele mai vechi timpuri se credea că magia practicată în timpul solstițiului de vară are darul de a materializa dorințe sau aspirații aparent imposibile. Se spunea că tot ce îți dorești în această perioadă se va îndeplini pentru cei care au încredere în vrăji.

În plus, se mai crede că solstițiul de vară este favorabil unor magii puternice, care pot aduce schimbări din dragoste, prosperitate sau sănătate. Energia solstițiului de vară este considerată a fi o energie foarte puternică, mai ales pentru cei îndrăgostiți, care au ceva probleme cu relația lor. Acum le vor putea rezolva.

Solstițiul de vară este asociat și cu Sânzienele, sărbătorite la 24 iunie. Asociate la rândul lor sărbătorii creştine a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele reprezintă o sărbătoare a iubirii şi fertilităţii. Oamenii practică ritualuri pentru a le merge bine în gospodărie, dar și în iubire.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com