Sondaj: „într-un an sau mai puțin, vom avea nevoie de o nouă generație de vaccinuri anti-coronavirus”

Conform unui sondaj în care au fost consultați experți, într-un an sau mai puțin de un an, omenirea va avea nevoie de o nouă generație de vaccin împotriva coronavirusului. Pentru sondaj au fost consultați 77 de epidemiologi, specialiști în boli înfecțioase și virosologi din 28 de țări din lume. Ei sunt de părere că actualele vaccinuri nu vor mai fi eficiente după apariția unor noi tulpini ale virusului.

„Actualele vaccinuri anti-Covid-19 vor deveni ineficiente”

Specialiștii în boli infecțioase sunt de părere că în curând, actualele vaccinuri folosite pentru imunizarea contra coronavirusului, nu vor mai fi eficiente. Totul se datorează apariției unor noi tulpini ale virsului Sars Cov2. Vor apărea variante/mutații ale virusului mai contagioase și mai periculoase pentru organism, sau pur și simplu vor fi mai rezistente la vaccinuri.

Pe de altă parte, existând deja câteva tipuri de vaccin anti-coronavirus, nu va fi nevoie decât de adaptarea lor la noile tulpini. De această părere este medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Tot el spune că mutațiile au loc la majoritatea virusurilor, nu doar în cazul coronavirusului, și asta se întâmplă când răspândirea lor este largă.

Studiul este mai mult teoretic, în care se spune că dacă nu vaccinăm rapid și într-un procent foarte mare, există riscul să apară mutații care să nu mai fie sensibile la virus și care astfel să necesite noi vaccinuri, a precizat Virgil Musta.

Pe de altă parte, profesorul Alexandru Rafila a declarat că ne aflăm în valul 3 al pandemiei și că dacă campania de vaccinare continuă să decurgă bine, este posibil să ieșim din acest val în 45 de zile. Tot el a precizat că în toamnă am putea reveni la normal, asta numai în condițiile în care măsurile de protecție vor fi respectate, și cei mai mulți dintre oameni se vor fi vaccinat împotriva virusului.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com