Sorin Cîmpeanu anunță modificări majore în Educație! Declarații de ultimă oră

Ministrul Educației a făcut declarații noi cu privire la schimbările din sistemul de învățământ. Prima noutate constă în faptul că se renunță la semestre și va fi necesară o singură medie la final de an școlar. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunțat că profesorii vor avea mai multă autonomie.

a

Ministrul Educației, informații noi pentru elevii din România
Din anul școlar următor, vor avea loc schimbări majore, pe lângă modificarea structurii anului școlar urmând să fie modificat și Regulamentul cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații importante într-o conferință de presă care a avut loc luni, 30 mai 2022.

Potrivit ministrului, modificarea esențială, deja agreată, este că se renunță la medii semestriale, la obligativitatea tezelor. De asemenea, va fi necesară o singură medie la final de an școlar, iar profesorii vor avea mai multa autonomie, pentru o evaluare ritmică. Numărul de note va fi egal cu n+3, n fiind numărul de ore.

Sorin Cîmpeanu a făcut precizări cu privire la vacanța mobilă din luna februarie.  30 de județe au decis ca aceasta să aibă loc să fie în ultima săptămână, iar 10 județe au decis să fie în a treia săptămână a lunii. Municipiul București și Suceava au decis ca vacanța din luna februarie să fie în prima săptămână a lunii.

Astăzi, 30 mai, au fost administrate 15.000 de teste de matematică pentru clasa a III-a, a V-a și a VI-a pentru evaluarea standardizată – proiect pilot.

Decizia de a propune un program integrat național Masă sănătoasă în școli, pentru 5 ani, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, finanțare de 1 md de euro.

Cele mai importante modificări pentru elevi

Iată care sunt cele mai importante modificări pentru elevii din România: În primul rând le va fi încheiată o singură medie pe tot parcursul anului școlar.

Tezele nu vor mai fi obligatorii, urmând să rămână la latitudinea fiecărui profesor cum și câte evaluări va face. În fiecare școală se va înființata o comisie pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică. Nu în ultimul rând, școlile vor folosi doar catalog electronic, care va fi tipărit și arhivat.

Noua structură a anului școlar, cu module în loc de semestre

Modulul 1 de învățare : 5 septembrie – 21 octombrie

Vacanța de toamnă pentru toți elevii: 24-30 octombrie

Modulul 2: 31 octombrie – 22 decembrie

A doua vacanță, cea de iarnă: 23 decembrie – 8 ianuarie 2023

Modulul 3: Va începe în 9 ianuarie și se va derula până în luna februarie

A treia vacanță – de o săptămână – poate fi acordată în a doua săptămînă, în a treia săptămînă sau în a patra săptămână din februarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar

Modul 4: Începe după vacanța din februarie și se va desfășura până în preajma sărbătorilor de Paște

A patra vacanță : 8 aprilie –23 aprilie

Modulul 5, ultimul: 24 aprilie – 16 iunie

Vacanța de vară – 17 iunie – 4 septembrie

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com