Sotul cu sotia au iesit la un restaurant pentru a sarbatori cinci ani de la casatorie

Sotul cu sotia au iesit la un restaurant pentru a sarbatori 5 ani de la casatorie. La un moment dat, intreaba sotul:
– Tu, nevasta, este adevarat ca ai avut mai multi barbati inainte sa te mariti cu mine?
– Mai, barbate ! Mancare buna ai?
– Am!
– Haine curate ai?
– Am!
– Azi-noapte ti-a placut in pat?
– Mi-a placut!
– Dar ieri-seara ti-a placut partida de amor?
– Si inca cum!
– Pai cum crezi tu ca se invata toate astea? La fara frecventa?

a

10 dintre CELE MAI CUNOSCUTE SUPERSTIȚII

Superstițiile cele mai cunoscute este posibil să nu fie ancorate în realitate sau să aibă vreo bază științifică, dar atunci când oamenii par să creadă în ele, asta nu mai contează așa mult.

Chiar dacă este vorba despre evitarea mersului pe sub o scară sau intersectarea cu o pisică neagră, unele dintre aceste superstiții sunt atât de integrate în viața noastră, încât nici nu ne mai dăm seama că le respectăm cu sfințenie; de aceea, am decis să te informăm cu privire la originile acestor 10 superstiții pe care le-am ales.

1. „Sănătate!” atunci când cineva strănută

Atunci când se întâmplă, este deja un reflex să spui asta, iar dacă nu o faci, lumea va crede că ești nepoliticos. Dar de ce o facem? Se spune că inima se oprește atunci când strănuți și de aceea este de bun simț să spui „sănătate”.

2. Mâncărimi în palme

Se spune că dacă palma dreaptă te mănâncă vei primi bani, iar dacă te mănâncă cea stângă, vei da bani. Singura origine a acestei superstiții este observată într-o piesă de-a lui Shakespeare în care Iulius Cezar l-a condamnat pe Cassius să aibă o palmă ce-l mănâncă pentru a da bani constant.

3. Lovitul lemnului

De câte ori ai spus ceva și apoi ai devenit paranoic și ai lovit în lemn pentru ca acel lucru să nu se adeverească? Această superstiție provine dintr-o credință păgână în care oamenii credeau că spiritele bune trăiau în copaci și pentru ca dorințele să se adeverească, ei șopteau către copaci și loveau lemnul de două ori.

4. Deschiderea umbrelelor în interiorul unei încăperi

Superstiția de a nu deschide o umbrelă în interiorul unei încăperi de teama ghinionului provine de la egipteni. Ei le foloseau pentru a se proteja de soare, dar dacă le deschideau înăuntru ar fi fost o insultă față de Ra, zeul soarelui.

5. Oglinzile sparte

Motivul pentru care ne temem de oglinzile sparte este superstiția conform căreia vom avea șapte ani de ghinion. Motivul acestei superstiții constă în faptul că înainte oglinzile erau atât de scumpe încât era nevoie de șapte ani de muncă pentru a cumpăra una nouă.

6. Pisicile negre

Dacă o pisică neagră îți taie calea, ai grijă! Sau cel puțin așa spune superstiția. Aceasta provine de la ideea că vrăjitoarele aveau capacitatea de a comunica cu animalele și în special cu pisicile negre care le făceau sarcinile malefice.

7. Numărul 13

Al 13-lea apostol l-a trădat pe Iisus și deci acest număr trebuie să fie ghinionist. Pentru a înrădăcina superstiția și mai mult, se spune că a 13-a persoană dintr-un grup este cea ghinionistă și poate de aceea există doar 12 luni, iar ziua este împărțită în două jumătăți de câteva de 12; de asemenea, 80% dintre clădirile din America sar peste numerotarea etajului 13.

8. Talismanele norocoase

Pentru ca un picior de iepure să fie norocos, el trebuie să fie cel din spate, iar iepurele să fi fost împușcat sau capturat dintr-un cimitir într-o noapte ploioasă cu lună plină.

9. Aruncatul sării peste umăr

Înainte, sarea era foarte scumpă și pentru ca oamenii să nu o folosească excesiv, s-a pornit zvonul că asta ar aduce ghinion. Pentru a-l înlătura, o nouă superstiție a apărut și anume aruncatul sării peste umărul stâng deoarece se presupune că acolo stă diavolul.

10. Mersul pe sub o scară

Se știe că dacă mergi pe sub o scară vei avea parte de ghinion; această superstiție a apărut de pe vremea egiptenilor când ei considerau triunghiul ca fiind un simbol sacru. În momentul în care sprijini o scară de un perete, se formează un triunghi și dacă treci prin el, vei atrage mânia zeilor, conform egiptenilor.

13 superstiții din toată lumea care NU pot fi explicate. Pun pariu că nu te așteptai la ultima

În cazul în care ești o persoană superstițioasă și atunci când o pisică neagră îți taie calea te panichezi, un englez va fi primul care va trece prin fața acestei pisici. Mentalitatea și stilul de viață din diferite țări formează credințele și superstițiile locuitorilor.

Iată 13 superstiții din lumea întreagă în care poate și tu crezi și ce înseamă ele în diferite coluțuri ale lumii:

1. În Rusia, dacă o pasăre te murdărește de găinaț, acest lucru înseamnă că persoana care o vede va avea noroc de bani.

2. În Franța, să calci într-un rahat de câine cu piciorul stâng înseamnă fericire. În cazul în care se întâmplă să calci cu piciorul drept, acest lucru înseamnă ghinion.

3. În Daghestan, dacă o muscă va cădea în supa ta, așteaptă-te să primești un cadou.

4. În Grecia, dacă strănuți, se spune că cineva vorbește despre tine.

5. Cât despre Danemarca, farfuriile sparte sunt semn de noroc, iar bucățile sunt dăruite de Crăciun.

6. În China, dacă găsești un noodle foarte lung, acest lucru simbolizează longevitate șu prosperitate, așa că nu ar trebui să îl muști, ci trebuie să îl sorbi pe tot.

7. În Grecia, un cactus care înțeapă te protejează de toate lucrurile rele.

8. Iar în Germania, o pisică dacă îți taie calea dinspre stângaspre dreapta înseamnă ghinion, iar dacă face acest lucru din dreapta spre stânga înseamnă fericire.

9. În Japonia, este ghionion să te uiți în oglindă în timpul nopții.

10. Iar în Malta, toate ceasurile trebuie să arate altă oră, pentru a-l dezorienta pe diavol.

11. În Qatar, este interzis să omori păianjenii și este un tabu deoarece aceștia protejează casa de foc.

12. În Italia, locuitorii cred că toate complimentele sunt cauzele calamităților, așa că trebuie să te abții.

13. În Scoția, mireasa ar trebui să fie băgată în noroi pentru o viață fericită.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com