Spania anunță că își redeschide granițele de la 1 iulie 2020. Care sunt noile măsuri de călătorie în străinătate

SPania a anunțat că începând cu 1 iulie 2020, va deschide granițele pentru cetățenii europeni și  va ridica restricțiile de călătorie pe baza unei liste stabilite cu Uniunea Europeană.

Spania anunță că își redeschide granițile de la 1 iulie 2020

Ministerul de Interne a publicat marți, 30 iunie în Monitorul Oficial un document prin care se anunță deschiderea granițelor pentru cetățenii europeni începând de la 1 iulie 2020.

De asemenea, în document este specificat faptul că o notă cu noile categorii de călători exceptați de la restricțiile de deplasare, indiferent de unde provin.

Însă, acesta nu include dispoziții referitoare la țările considerate sigure, pentru care, începând din luna iulie, Statele Unite ale Americii își deschide frontierele. SUA și-a închis granițele la jumătatea lunii martie pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus.

Totodată, Croația care deține președinția Consiliului Uniunii Europene, a dat termen până marți, ora 12.00 pentru ca țările membre să accepte sau să respingă acea listă.

Ministerul de Interne din Spania îi desemnează pe cetățenii din Uniunea Europeană drept beneficiari ai circulației libere.

.

La 21 iunie, Spania și-a deschis frontierele cu țările din spațiul Schengen, când s-a încheiat starea de alertă, cu excepția Portugaliei, pentru care își redeschide frontierele miercuri, 1 iulie.

În legătură cu circulația persoanelor care dețin permise de rezidență sau vize de ședere de lungă durată eliberate de statele membre Uniunii Europene și de cele din spațiul Schengen, va fi permisă.

Noile măsuri de călătorie în străinătate

Tunisia a anunțat că va permite călătoriile în scop turistic începând cu data de 1 iulie 2020, iar România se află pe lista țărilor portocalii, ceea ce înseamnă că cetățenii români care vor să meargă în Tunisia vor avea nevoie de certificat de test COVID-19.

Certificatele de test COVID-19 pot fi eliberate de către un laborator acreditat emis cu 72 de ore înainte de intrarea în țară. De asemenea, testul poate fi făcut cu maxim 120 de ore înainte de a intra în țară.

Lista țărilor care primesc cetățeni români fără carantină obligatorie

Bulgaria: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania fara autoizolare
Grecia: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania fara autoizolare
Austria: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania fara autoizolare
Albania: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania cu autoizolare 14 zile
Belgia: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania cu autoizolare 14 zile
Cehia: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania fara autoizolare
Cipru: intrarea in tara fara auto-izolare, insa petnru turistii romani, este necesar sa detina un test covid facut cu 72h inainte / revenirea in Romania fara autoizolare
Croatia: intrarea in tara fara auto-izolare in baza voucherului de cazare hotel / revenirea in Romania fara autoizolare
Elvetia: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania fara autoizolare
Franta: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania fara autoizolare
Germania: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania fara autoizolare
Italia: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania fara autoizolare
Turcia: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania cu autoizolare 14 zile
Spania: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania cu autoizolare 14 zile
Polonia: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania cu autoizolare 14 zile
Serbia: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania cu autoizolare 14 zile
Ungaria: intrarea in tara fara auto-izolare / revenirea in Romania fara autoizolare

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com