SPANIA NOI RESTRICȚII MAI DURE PENTRU A LIMITA RĂSPÂNDIREA CORONAVIRUSULUI. CARE SUNT NOILE MĂSURI? CETĂȚENII SUNT REVOLTAȚI

În contextul epidemiei de coronavirus și al înmulțirii noilor cazuri guvernul spaniol a decis aplicarea unei noi serii de măsuri restrictive, pentru limitarea răspândirii virusului. Printre acestea se numără și închiderea discotecilor şi interzicerea fumatului pe stradă.

a

Noile măsuri au fost anunțate pe data de 14 august de către guvernul central și urmează să fie puse în aplicare de fiecare regiune. Astfel, Andaluzia (sud), Castilla şi Leon (centru), Galicia şi Cantabria (nord) au adoptat astăzi, în mod oficial, aceste măsuri, aflate deja în vigoare de ieri la Rioja (nord) şi în regiunea Murcia (sud-est), potrivit Agerpres.

Astfel, discotecile şi barurile de noapte urmează să-şi închidă din nou uşile, iar restaurantele nu vor mai putea găzdui clienţi după miezul nopţii. Mai mult, va fi interzis fumatul pe stradă când nu este posibil să se menţină o distanţă cel puţin doi metri faţă de alte persoane, întâlnirile vor fi limitate la zece persoane, iar vizitele la căminele de bătrâni sunt restricţionate.

Protest la Madrid, cetățenii sunt nemulțumiți de noile reguli

Noile restricții nu au fost bine primite de cetățeni. Așa că au avut loc mai multe proteste. Cel mai mare dintre ele a fost organizat la Madrid, în data de 16 august. La manifestație au fost prezente peste 3.000 de persoane, iar protestatarii nu au respectat nicio restricție, nu au purtat măști de protecție, iar de distanțare socială nici nu a fost vorba.

Cei veniți la proteste au scandat lozinci precum „Libertate!”,  „Virusul nu există” sau „Măştile ucid”. De asemenea, au reclamat că autoritățile exagerează numărul de oameni infectați și pe cel al victimelor făcute de virusul COVID-19.

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com