Specialistii avertizeaza: Aceste 8 alimente „hranesc” celulele canceroase- evitati sa le mai consumati

Principala cauza pentru care se moare in zilele noastre este cu siguranta cancerul. Poate va este greu sa credeti, insa in momentul de fata sunt peste 1.5 milioane de oameni care sunt diagnosticati cu cancer.

Din acet motiv, Organizatia Mondiala a Sanatatii a decis sa initieze o campanie prin care sa aduca la cunostinta oamenilor de pretutindeni care sunt principalele alimente care incurajeaza dezvoltarea cancerului si a celulelor canceroase din corp. Din pacate, dieta moderna este arhiplina de aceste alimente cancerigene.

a

In acest articol vom incerca sa va familiarizam cu cateva dintre alimentele care nu trebuie sub nicio forma consumate.

1 Uleiurile hidrogenate

Uleiurile hidrogenate sunt extrem de folosite pentru a conserva alimentele procesate si pentru a le mentine prospetimea pe durate mai mari de timp. Aceste uleiuri pot perturba structura integritatii membranelor celulare, ceea ce duce la boli precum cancerul.

Fabricantii incearca sa elimine utilizarea uleiurilor hidrogenate si sa le inlocuiasca cu ulei de palmier. Puteti, de asemenea, consuma uleiuri vegetale care sunt bogate in acizi grasi de tipul Omega 6.

Rosiile din conserva

Peretii interiori ai conservelor contin BPA astfel incat mancarea sa fie protejata de metalul din care este cofectionata conserva. BPA-ul este o substanta chimica extrem de periculoasa folosita in manufacturarea rasinei si a plasticului. Cercetatorii au descoperit ca BPA-ul, odata in organism, actioneaza intocmai ca estrogenul, conectandu-se la aceiasi receptori ca estrogenul real. Lucrul aceste este foarte periculos pentru ca se pot creea dezechilibre hormonale care duc la obezitate, cancer, diabet si infertilitate. Nu mai cumparati rosii la conserva, cumparati intotdeauna rosii proaspete!

Bauturile carbogazoase

Toate bauturile carbogazoase contin aspartam. Aspartamul este un indulcitor artificial care, conform studiilor, este una dintre cauzele dezvoltarii tumorilor la san si al nodulilor din sange si nodulilor limfatici. In plus, aspartamul provoaca si rezistenta la insulina. Autoritatea Europeana de Siguranta a Alimentelor a publicat aproximativ 20 de studii prin care au aratat ca aspartamul poate fi cauza unor numeroare boli, inlcusiv cancerul si dificultati sau probleme ale nasterii in cazul femeilor. Consumul regulat de bauturi carbogazoase poate provoca si infarct.

Popcornul preparat la cuptorul cu microunde

Popcornul, atat de familiar printre noi toti, este impachetat in pungi extrem de toxice care afecteaza puternic ficatul si sistemul imunitar. S-a demonstrat ca ambalajul popcorn-ului contine acid perfluorooctanoic care este cauza a numeroare boli si probleme de sanatate. Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite confirma ca acidul perfluorooctanoic poate fi cancerigen. In plus, popcornul este facut cu ulei de soia si alti aditivi cum ar fi propilgalat-ul, ambele provoand afectiuni ale pielii si probleme digestive.

Chipsurile din cartofi

Cea mai populara gustare, mai ales pentru copii, sunt chipsurile. Acestea sunt bogate in calorii si consumate in exces pot duce la o ingrijoratoare crestere in greutate. In plus, chipsurile pot duce la hipertensiune deoarece contin foarte mult sodiu. De asemenea, chipsurile contin aditivi artificiali si alte substante chimice care sunt cancerigene. Modul in care sunt preparate chipsurile este la randu-i foarte periculos. Acestea sunt gatite la temperaturi foarte mari ducand la producera acrilamidei, de asemenea cancerigena.

Alimentele afumate, murate si sarate

Aceste alimente sunt bogate in nitriti, foarte duanatori organismului. In momentul procesului de digestie, nitritii se transforma in N-nitroso care este cancerigen. S-a demonstrat ca bacon-ul, salamul si carnatii, toate bogate in sodiu si grasimi, pot duce la aparitia cancerului la stomac si a cancerului colorectal.

Alimentele modificate genetic

In prezent, alimentele modificate genetic sunt aproape peste tot si devine din ce in ce mai dificil sa le evitam. Adevaratul pericol pe care il prezinta alimentele modificate genetic consta in eliberarea proteinelor ne-naturale in timpul digestiei. Astfel, aceste proteine, odate aflate in organism, devin niste invadatori care ataca organele provocand inflamatii severe si in final cancer.In plus, alimentele modificate genetic stimuleaza dzvoltarea celulelor canceroase, afecteaza sistemul imunitar, ficatul si chiar parti ale creierului.

Zaharul rafinat

Zaharul rafinat creste nivelul de insulina. Dulciurile si zaharul in general sunt principalele cauze al dezvoltarii celulelor canceroase. De asemenea, celulele canceroase se hransesc cu indulcitori bogati in fructoza, cum ar fi siropul de porumb care se foloseste in pregatirea tuturor mancarurilor procesate, inclusiv placinte, cereale, sucuri si alte bauturi care se prepara pe baza zaharului rafinat.

 

Imunooncologia, un nou început pentru terapia cancerului

Ideea de a ajuta propriul organism în lupta cu cancerul nu este deloc nouă..Sunt mai mult de 4 decenii de când cercetarea anticancer a luat în calcul posibilitatea de stimulare a propriului sistem imunitar în vederea distrugerii celulelor bolnave.

Sistemul imunitar este un sistem extrem complex în alcătuirea căruia intră o serie de organe, celule specifice dar şi molecule. Rolul sistemului imunitar este de a apara organismul de o serie de agenţi infecţioşi (bacterii,virusuri), dar şi de dezvoltarea unor afecţiuni complexe aşa cum este cancerul. Când celulele canceroase se dezvoltă la nivelul corpului, sistemul imunitar intră în acţiune prin activarea complexă a unui grup de celule,dintre cale placa turnantă este reprezentată de limfocitele T.

Cum acționează imunooncologia?

Deoarece celulele canceroase sunt diferite atât morfologic cât şi funcţional de celulele normale, acestea pot declanşa un răspuns imunitar în condiţiile în care sunt recunoscute. De foarte multe ori însă celulele canceroase se pot “deghiza”în celule normale motiv pentru care scapă supravegherii. De asemenea, similar virusurilor,deşi iniţial pot fi recunoscute de către sistemul de supraveghere imunitar, în timp se modifică, prin mutaţii multiple, devenind de nerecunoscut pentru sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, răspunsul imun natural la celulele tumorale nu este suficient de puternic pentru a le distruge.

Răspunsul imun înnăscut este prima linie de apărare împotriva agenţilor patogeni sau a celulelor canceroase. Este în permanentă alertă şi poate identifica şi distruge rapid celulele tumorale. Viteza acestui răspuns nu este limitată de specificitatea antigenică. Moartea celulelor neoplazice cauzate de acţiunea celulelor NK este urmată de eliberarea masivă în circulaţie de antigene tumorale.

În ceea ce priveşte răspunsul imun adaptativ, acesta este antigen specific şi capabil de a produce un răspuns durabil. Recunoaşte şi atacă antigenele tumorale prin interacţiunea cu celulele prezentatoare de antigen (APC). Acest proces nu este imediat dar odată activat poate fi menţinut prin procesul de memorie. Principalul efector al imunităţii adaptative este celula T.

În dezvoltarea cancerului sunt trei mari etape de dezvoltare şi anume:

1) etapa de eliminare, în care sistemul imunitar detectează şi distruge celulele canceroase până la constituirea acestora în tumoră;

2) etapa de echilibru în care sistemul imunitar distruge unele celule canceroase în timp ce altele “mai puţin vizibile” acestuia rămân viabile şi dezvoltă tumori,între cele două populaţii fiind un oarecare echilibru şi

3) etapa de evadare,în care celulele canceroase înving sistemul imunitar,se multiplică anarhic şi dau naştere tumorilor decelate clinic. În acest stadiu sistemul imunitar este incapabil singur să controleze creşterea neoplazică.

Imunooncolgia reprezintă un domeniu inovativ de maxim interes al ultimilor ani care caută soluţii terapeutice eficiente , de lungă durata şi fără toxicităţi notabile. Ce diferenţiază imunooncologia de chimioterapia sistemică clasică sau terapia target? În principiu,trei elemente : în primul rând are drept ţintă sistemul imunitar al organismului şi nu tumora,în al doilea rând permite sistemului imun de a recunoaşte şi distruge selectiv celulele canceroase şi nu în ultimul rând conferă memorie de lungă durata sistemului imun în aşa fel încât să se adapteze continuu prezenţei cancerului, fiind capabilă de răspunsuri terapeutice de lungă durata sau chiar vindecare.

Imunoterapia este activă, pasivă sau hibridă (activă şi pasivă)

Imunoterapia activă direcţionează sistemul imun să acţioneze asupra celulelor tumorale prin acţiunea asupra antigenelor asociate tumorilor(TAAs). Imunoterapia pasivă accentuează răspunsul tumoral preexistent şi include utilizarea de anticorpi monoclonali,limfocite sau citokine. În acest moment exista o mare efervescenta in dezvoltarea unor asemenea anticorpi, multi fiind deja aprobaţi de catre FDA si respectiv EMEA în tratamentul diverselor afecţiuni oncologice (ex. Alemtuzumab, Atezolizumab, Nivolumab, Ipilimumab, Ofatumumab,etc). Anticorpii sunt proteine produse de sistemul imunitar care se leagă de un antigen care este situat pe suprafaţă celulară. Fiecare anticorp este specific uneia sau mai multor proteine. Odată legate de antigenele tumorale,anticorpii induc ceea ce se numeşte citotoxicitatea mediată celular anticorp dependentă. De asemenea, această legătură poate activa sistemul complement sau poate preveni legarea unui ligand de receptorul acestuia consecinţa finală fiind moartea celulară.

Imunoterapia activă în general recurge la îndepărtarea celulelor imune din sânge sau tumoră. Celulele imune recoltate din tumoră sunt crescute pe medii de cultură după care,readministrate pacientului,atacă tumora. Celulele care pot fi utilizate în acest fel sunt celulele natural killer (NK),celulele killer activate de limfokine,celulele T citotoxice sau celulele dendritice. Un exemplu de imunoterapie activă este terapia vaccinală cu Sipuleucel,aprobată în Statele Unite în tratamentul cancerului de prostată metastatic.

Un alt exemplu de imunoterapie pasivă este cea legată de folosirea citokinelor, cum ar fi interleukina 2 şi interferonul.Aceste proteine reglează şi coordonează comportamentul sistemului imun prin creşterea activităţii antitumorale. Interleukina 2 are drept indicatie cancerul renal metastatic ,la ora actuală însă renunţându-se la acest tratament datorită toxicitătii extrem de ridicate. Interferonul a rămas o formulă terapeutică în mai multe afecţiuni hematooncologice dar şi în adjuvanta melanomului malign cu risc crescut de recidivă.

Şi totuşi, de ce imunooncologia?

Pentru că imunoterapia este o terapie potenta care atacă sistematic celulele canceroase la nivelul întregului corp, pentru că este specifică, prelucrând sistemul imun să recunoască şi să distrugă numai celulele canceroase, pentru că are memorie, ceea ce înseamnă efect de lungă durata şi nu în ultimul rând pentru că este o terapie universală, adică aplicabilă, cel puţin teoretic oricărei forme de cancer.

 

 

 

sursa: fruumusetie.com/ doco

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com