Specialiștii monitorizează o nouă variantă SARS-CoV-2: Ce mutații prezintă varianta columbiană?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) monitorizează o nouă variantă SARS-CoV-2 – denumită ,,miu” – care a fost identificată pentru prima oară în Columbia, în ianuarie, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri agenţia ONU, relatează AFP.

a

Potrivit nomenclatorului ştiinţific, varianta B.1.621 a fost clasată pentru moment drept ,,variantă de urmărit”, precizează OMS în buletinul său epidemiologic săptămânal privind evoluţia pandemiei covid-19.

Varianta columbiană: ce mutații prezintă aceasta?

OMS anunţă că varianta prezintă mutaţii care ar putea indica un risc de ,,evadare imunitară”- adică rezistenţă la vaccin- şi subliniază că sunt necesare studii suplimentare în vederea unei mai bune înţelegeri a caracteristicilor acesteia.

Toate virusurile- inclusiv SARS-CoV-2, care cauzează boala covid-19- au înregistat mutaţii genetice în timp.

Majoritatea mutaţiilor nu au o incidenţă sau au doar o incidenţă redusă asupra proprietăţilor virusului.

Cu toate acestea, anumite mutaţii pot afecta proprietăţile virusului şi îi pot influenţa, spre exemplu, uşurinţa cu care se răspândeşte, gravitatea bolii pe care o cauzează sau eficienţa vaccinurilor, medicamentelor, instrumentele de diagnostic sau alte măsuri sociale şi de sănătate publică.

OSM- 4 tulpine de covid îngrijorătoare

Apariția în 2020 a unor variante care prezintă un risc sporit la adresa sănătăţii publice mondicale a determinat OMS să caracterizeze unele variante drept ,,de urmărit”sau ,,îngrijorătoare”, cu scopul de a ierarhiza activităţile de urmărire şi cercetare la nivel mondial.

OMS a decis să denumească variantele ,,de urmărit” sau ,,îngrijorătoare” cu ajutorul  literelor alfabetului grec, pentru a evita orice stigmatizare a unei ţări şi a permite marelui public să pronunţe numele mai uşor.

În prezent, OMS consideră că patru variante sunt ,,îngrijorătoare”, inclusiv varianta britanică- alpha, prezentă în 193 de ţări, şi varianta indiană- delta, prezentă în 170 de ţări.

Alte cinci variante SARS-CoV-2 sunt ,,de urmărit”, inclusiv caranta columbiană- miu.

Varianta miu- depistată în ianuarie 2021

Varianta columbiană- miu a fost detectată pentru prima oară în Columba în ianuarie.

Între timp, aceasta a fost semnalată și în alte ţări din America de Sud şi Europa.https://assets.vlitag.com/plugins/safeframe/src/html/r.htmlAd by Valueimpression

,,În pofida faptului că prevalenţa mondială a variantei miu în rândul cazurilor secvenţate a scăzut şi este în prezent mai mică de 0,1%, prevalenţa sa în Columbia (39%) şi în Ecuador (12%) a crescut în mod constant”, precizează OMS.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com