Stai la bloc și faci asta? Iată ce amendă riști! Are legătură cu asociația de proprietari

S-a schimbat legea. Președintele de bloc poate intra în locuința ta fără să aibă nevoie să-i dai permisiunea. Mai mult decât atât, dacă te impui și nu-i permiți accesul în apartament, riști amenzi de până la 3000 de lei. Astfel, dacă stai la bloc, e bine să cunoști aceste informații, să fii în temă, pentru a nu avea parte de neplăceri ulterioare.

Președintele de bloc poate intra în locuința ta fără să-i dai voie

Agreată sau nu, aceasta este realitatea. Președintele de bloc, sau reprezentatul asociației de proprietar îți poate intra în casă fără permisiunea ta, în baza unui preaviz. Practic, cum funcționează lucrurile: potrivit Legii nr. 196/2018, actuala lege a asociațiilor de proprietari, proprietarul are obligația de a permite accesul unui membru al asociației în apartamentul său, pentru realizarea lucrărilor de construcții sau reparații ori în situații de urgență.

Înainte de data la care urmează să se execute o lucrare, reprezentantul asociației de proprietari, sau președintele de bloc, întocmește un preaviz motivat scris pentru a-l înștiința pe proprietar ce urmează să se întâmple în locuința lui. Preavizul este de cinci zile pentru construcții și reparații și de 24 de ore pentru situații de urgență.

Foarte important este faptul că nu doar reprezentantul asociației de proprietari are dreptul să-ți intre în casă, ci și administratorul sau muncitorul contractat pentru realizarea lucrărilor.

Ce amendă primești dacă te opui legii

În cazul în care nu ești de acord să permiți accesul președintelui de bloc în locuința ta (când este vorba de lucrări de reparații/construcții, sau situații de urgență), trebuie să știi că te paște o amendă usturătoare.

Potrivit legii, refuzul proprietarului de a permite accesul în apartamentul său persoanelor menționate mai sus poate aduce prejudicii celorlalți locatari, pagube pentru care va răspunde civil și penal. Cei care se opun, riscă o amendă între 500-3000 de lei, din partea Poliției Locale, din partea primarului, sau împuterniciții acestora.

.

Pagube în urma lucrărilor de la bloc

Legea îi protejează pe proprietari în cazul în care se aleg cu pagube din cauza unor lucrări de reparații și construcții efectuate de președintele de bloc în locuința lor. Aceștia vor primi despăgubire de la asociația de proprietari, din fondul de reparații, sau de către persoana fizică care a executat lucrările, ori firma, după caz.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com