AD

SANATATE

Ștefan Manea: Folosit corect, hreanul crește rezistența la cancer!

todayaprilie 12, 2017

Background
share close
AD
AD

Și nu numai – precizează omul în viață cu cele mai multe invenții din Europa – care subliniază faptul că alături de usturoi trebuie să facă parte din alimentația sănătoasă a celor mai multe persoane.

Ca și în cazul usturoiului în care țăranii noștri nu puneau sare când făceau mujdei, cum greșit procedează orășenii la ora actuală, lucru despre care am vorbit în articolul De ce nu pun țăranii sare-n mujdei, hreanul se consumă și el fără a adăuga sare, pentru că îi sunt distruse depozitele enzimatice în care el excelează – își începe interlocutorul nostru pledoaria pentru hrean, aliment față de care declară încă de la începutul interviului nostru un respect fără margini.

Adesea, în plante și legume cu un aspect modest, stă un univers de beneficii, ieftin și aflat la îndemână, de care uităm! Vă dați seama cât de lungă e istoria acestui medicament-aliment dacă era folosit încă de pe vremea dacilor? Țăranul folosește hreanul des la mâncărurile cu carne și bine face. Din păcate, nu același lucru îl fac locuitorii din orașe, și tocmai aici ar trebui să crească consumul acestuia pentru că ajută la acumulările de toxine cauzate de poluare și de mâncarea proastă. Nu înseamnă că dacă mănânci te și hrănești, pentru că de multe ori mâncăm alimente devitalizate iar hreanul, usturoiul, precum și alte plante benefice completează necesarul de enzime de care corpul nostru are nevoie ca de aer! – accentuează interlocutorul nostru și continuă:

Hreanul previne cancerele și îmbolnăvirile cele mai comune

Cei care doresc să țină la distanță cancerele de orice fel și îmbolnăvirile cele mai comune, trebuie să consume cât mai des hrean. Dacă boala s-a instalat deja, și mai abitir trebuie mâncat pentru că s-a dovedit că susține organismul în procesul de refacere, având o acțiune foarte puternică asupra sistemului imunitar.

Să știți că hreanul face parte dintre puținele plante în care ionul de potasiu e superior celui de sodiu, ceea ce înseamnă că substanțele sale benefice pătrund aproape instantaneu în adâncimea celulei. Ionul de potasiu este foarte deștept pentru că accelerează reacțiile din interiorul celulei, fiecare celulă fiind o microuzină în care au loc peste 3000 de reacții pe minut, ceea ce dă startul unui proces aproape instantaneu de reparare și vindecare.

Pentru că la fel ca și ardeiul iute conține capsaicină, hreanul are un profund efect analgezic, evidențiat de peste 650 de studii. De-aia bătrânii noștri îl foloseau în cataplasme, procedând într-un mod foarte simplu: dădeau hreanul pe răzătoare îl puneau într-un tifon sau într-o cârpă cu ochiuri mari și-l aplicau peste locul dureros. Numai că trebuie să fii atent– atenționează Ștefan Manea – întrucât apare destul de repede o senzație de arsură datorită capsaicinei care este prezentă și în ardeiul iute și căreia, de fapt, i se datorează efectul analgezic de care vorbeam. Această substanță pătrunde în piele și acționează direct asupra nervilor care produc durerea. Nu mai puțin de 80% dintre cei care se tratează într-un fel sau altul cu hrean și-au ameliorat durerile articulare în numai două săptămâni! – precizează acesta.

Folosește hreanul regulat și corect! Numai crud și numai în stare proaspătă!

Folosește-l ori de câte ori ai ocazia, la mâncărurile de carne, la ouă, la supa de roșii, la salata de varză sau la cea de sfeclă roșie sau la orice altă mâncare dorești, și vei vedea ce gust bun și interesant dă acestora, dar mai ales ce beneficii îți aduce pe termen lung! Mă adresez celor care sunt părinți cu sfatul de a introduce hreanul în alimentația familiei, dar să-l folosească corect! Faceți în așa fel încât să îl aveți în permanență la îndemână pentru a-l consuma în stare proaspătă și nu la borcan cu sare și oțet, deoarece acest mod de conservare afectează substanțele pe care le conține.

De ce insist asupra folosirii corecte a hreanului? Pentru că NUMAI crud și în stare proaspătă își desfășoară puterile vindecătoare și preventive în cancere și boli ale sistemului imunitar și numai dacă îl folosim regulat! Sunt condiții de bază! Să nu facem greșeala să considerăm că dacă-l mâncăm din an în Paște problemele de sănătate sunt rezolvate!

Hreanul este o plantă complet nepretențioasă care rezistă chiar și în plină iarnă. Se păstrează foarte bine în nisip timp îndelungat, chiar dacă stai la bloc. Este extrem de ieftin, deci și-l poate permite toată lumea. Prin urmare, nu ai nici o scuză să-l ignori! Adesea, pentru a fi sănătos și plin de viață nu trebuie să cheltuiești mult, trebuie să fii doar informat pentru a alege în cunoștință de cauză. Așa că, fă din hrean și usturoi aliații tăi de drum lung, dacă vrei să fii mereu sănătos și în formă! – conchide Ștefan Manea.

Anca Daniela Raiciu doctor în științe farmaceutice și specialist de primă clasă în fitoterapie și aromoterapie vine cu completări utile:

Hreanul mustește de vitamina C, fier, potasiu, calciu, magneziu, acid clorogenic și cofeic care stimulează sistemul nervos și poate fi folosit atât intern cât și extern.

Cum folosești hreanul extern

Pentru folosirea externă doresc să fac precizarea că este bine ca locul dureros – pe care a fost aplicată cataplasma cu hrean care trebuie îndepărtată când apare senzația de arsură – să fie uns cu Supliform, pe care compania HOFIGAL l-a creat nu doar ca remediu anticelulitic, ci și ca gel antiinflamator, nu arde pielea și menține confortul pacienților suferinzi.

Cum folosești hreanul intern

Foarte multe boli pot fi tratate cu hrean proaspăt, crud. Aș aminti doar câteva:

bronșitele – care beneficiază total de efectele antibiotice și bronhodilatatoare ale acestuia;
infecțiile urinare și renale în care recomand să se meargă pe tratamentul prescris de medic, alături de care să se folosească hrean crud, cam câte o linguriță în fiecare zi, timp de 3 săptămâni;
sinuzite sau rinite în care se aplică hrean proaspăt ras, pus într-un tifon în zona frunții și îndepărtat la apariția senzației de arsură, după care se aplică Supliform;
întărirea sistemului imunitar la copii. Acestora recomand să li se administreze zilnic un castronel mic de salată făcută din morcov, hrean, măr ionatan veritabil și miere. Se va acri cu lămâie, grepfuit sau portocală. În acest mod vă puneți copilul la adăpost de răceli, anemie și paraziți.
Articol scris de Adriana Caranfil

SURSA: aquiahora.ro

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com