Stimulente pentru români! Câți bani vor primi din această toamnă - RADIO FX NET

Stimulente pentru români! Câți bani vor primi din această toamnă

Stimulente pentru unii dintre români, începând din toamna aceasta. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Energiei, iar banii vor fi acordați dacă legea va trece de Parlament. Românii vulnerabili vor mai primi un sprijin pentru plata facturilor la energie și gaze.

Stimulente pentru plata facturilor la energie și gaze

Anunțul a fost făcut de către Ministrul Virgil Popescu care a participat la o întâlnire la Palatul Victoria, ce a avut loc între premierul Florin Cîțu și reprezentații ANRE, Transelectrica, reprezentanți ai bursei de energie OPCOM și cei ai Consiliului Concurenței.

Se pare că autoritățile vor să le acorde românilor din categoriile vulnerabile un ajutor în plus ca să-și poată plăti facturile la energie electrică și gaze, în iarna ce se apropie.

Dacă legea va trece de Parlament, suplimentele în bani ar putea fi acordate chiar din luna septembrie.

Este proiect de lege în Camera Deputaţilor, sper să fie aprobată în luna septembrie, să putem oferi această protecţie, devansa termenul de intrare în luna octombrie a anului acesta şi să avem o protecţie atât pe gaze naturale, pe energie electrică, pe lemn de foc, că populaţia se încălzeşte cu diverse… asta este o soluţie să venim să ajutăm persoanele care au nevoie cu adevărat, a declarat ministrul Energiei, pentru Antena.

Conform proiectului, suplimentul va fi de 250 pe lună pentru gaze naturale 500 de lei pe lună pentru energie electrică și 80 de lei pe lună pentru combustibili solizi sau petrolieri.

Se încadrează pentru primirea acestor stimulente, românii cu venitul mediu net lunar de 810 lei de persoană, în cazul familiei, respectiv 1.445 de lei în cazul persoanelor singure.

Ajutorul de încălzire se acordă pentru un singur sistem de încălzire

Potrivit legii, ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale și lemne, cărbuni, sau combustibili petrolieri.

Acesta se acordă numai pentru un singur sistem de încălzire, acesta fiind cel principal utilizat.

Este o măsură de sprijin, suportată din bugetul de stat și/sau, după caz, din bugetele locale, destinată consumatorilor vulnerabili cu venituri situate până la un prag stabilit de lege.

Ajutoarele de încălzire au are drept scop acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor cu încălzirea locuinței.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com