Stoltenberg: ”Vom face tot ce este nevoie pentru a proteja fiecare centimetru al teritoriului NATO”

Este pentru prima dată în istorie când NATO trimite forțe de răspuns în peste 30 de locuri pentru apărarea colectivă, a transmis vineri seară secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

a

În plus, ţările aliate vor continua să ofere Ucrainei echipament, sprijin militar, financiar şi umanitar.

Rusia este cea care a spulberat pacea în Europa, a spus vineri seară Jens Stoltenberg. În discursul său, el a susţinut că obiectivele Kremlinului nu se limitează doar la Ucraina şi a anunţat cu acest prilej că NATO va continua să întărească flancul estic.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: “Aliaţii au anunţat tipul de arme şi sprijin, iar aici sunt incluse şi sistemele de apărare aeriene. Aliaţii NATO au acordat şi vor continua să acorde sprijin militar Ucrainei şi diferite tipuri de echipamente. E greu de prevăzut ce se va întâmpla în viitor, dar aliaţii vor continua să acorde sprijin. Trimitem ca răspuns forţe NATO pe sol, pe mare şi în spațiul aerian, ca să ne întărim postura şi să răspundem repede pentru a pune capăt contingenței. Statele Unite, Canada şi aliaţii europeni au trimis mii de trupe în flancul estic al Alianţei. Avem peste 100 de avioane în alertă maximă, care operează în peste 30 de locuri. Avem și peste 120 de nave din nordul îndepărtat spre Mediterană, inclusiv Carrier Strike Group 3.”

Tot Stoltenberg a adăugat că vor face tot ce este nevoie pentru a-i proteja pe aliați și ”fiecare centimetru al teritoriului NATO”.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO”Kremlinul încearcă să facă NATO şi UE să ofere mai puţin sprijin partenerilor noştri, aşa că trebuie să răspundem la unison cu şi mai mult sprijin țărilor precum Georgia, Moldova, şi Bosnia şi Herţegovina. Să le ajutăm să aibă succes cu sprijin democratic şi să urmeze calea pe care au ales-o liber.”

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE